Annons

Annons

Lax- och räkwok med grönsaker och ingefära

Wok med lax, räkor och grönsaker smaksatt med ingefära och sesamolja. En snabb och lättlagad middag för fyra personer.


wok-med-lax-rakor-och-ingefara-recept

Wok med lax, räkor och ingefära – en middag som är klar på 30 minuter.

Testa också: Laxfilé med ingefära och sambal oelek

Wok med lax, räkor och ingefära – recept

Testa också: Krämig pasta med lax, räkor och broccoli

• 4 pers • ca 30 min

600 g laxfilé
ca 150 g skalade räkor, ca 500 g räkor med skal
1–2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 morot
1 paprika, valfri färg
5 salladslökar
100 g rädisor, ca 12 st
5 cm färsk ingefära
sesamolja till stekning
salt och peppar
1 pkt sockerärter, ca 150 g
ca ½ msk torkade 
chiliflakes
1 näve färsk babyspenat, ca 50 g

Annons

Testa också: Havrepanerad torsk med bönsallad

1. Dela laxen i mindre bitar.
2. Riv vitlöken och skiva rödlöken.
3. Skär moroten tunt. Dela paprikan i mindre bitar. Strimla salladslök och rädisor. Riv ingefäran fint.
4. Stek laxen i sesamolja, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
5. Woka rödlök, morot och paprika. Vänd ner sockerärter, salladslök och rädisor.
6. Smaka av med salt, peppar, vitlök, chiliflakes, ingefära och sesamolja. Vänd ner lax, räkor och spenat.

Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...