Annons

Annons

Vit kladdkaka med fläder och hallon

Lyxig och kladdig kladdkaka med vit choklad, råkräm med fläderblomssaft och hallon på toppen.


vit-kladdkaka-med-fladerkram-recept

Vit kladdkaka med fläderkräm och hallon är ljuvligt gott.

Vit kladdkaka med fläderkräm – recept

Testa också: Jordgubbs- och flädertårta

• 1 kaka • 40 min

Testa också: Kokosplättar med flädersirap

3 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
150 g vit choklad
4 dl vetemjöl
2–3 tsk vaniljsocker
3 msk blå vallmofrön

Annons

Fläderråkräm
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl grädde
5 msk konc fläderblomssaft

Garnering
250 g färska hallon
fläderblommor
florsocker

 

Testa också: Minimuffins med flädercurd

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och poröst. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner den och äggsmeten i smöret. Rör varsamt ner mjöl blandat med vaniljsocker och blå vallmofrön i ägg- och chokladsmeten.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna.
4. Råkräm: Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa grädden för sig och rör sedan i äggröran tillsammans med fläderblomskoncentratet.
5. Dekorera kakan med färska hallon och fläderblommor. Pudra flor- socker över och servera kakan med råkrämen.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...