Annons

Annons

Pannacotta med vit choklad och blodapelsin

Pannacotta med vit choklad och kompott av blodapelsin är en sötsyrlig och festlig dessert som går att förbereda.

Mejla
Dela (19)
Pinna

vit-chokladpannacotta-med-blodapelsin-recept

Vit chokladpannacotta med blodapelsin är en ljuvligt söt-syrlig dessert.

Testa också: Pannkakor med äppelkompott och citrusgrädde

Vit chokladpannacotta med blodapelsin– recept

• 4 pers

Testa också: Vit choklad- och citronkräm

Annons

2 gelatinblad
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
1 vaniljstång

Kompott
2 blodapelsiner
1 vaniljstång
½ dl vatten
½ dl strösocker
1 kanelstång
1 tsk finriven färsk 
ingefära

Garnering
4 blad färsk mynta
4 msk rostat mandelspån

Testa också: Lättfixad dessert med citrusfrukter och maräng

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Koka upp vispgrädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull.
3. Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa i fröna.
4. Lägg i gelatinbladen och den vita chokladen, rör om och låt smälta.
5. Häll upp pannacottan i glas och låt svalna. Täck över glasen med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet i ca 4 timmar.
6. Blodapelsinkompott: Tvätta blodapelsinerna väl. Skala dem och skär i hinnfria filéer. Ta vara på så mycket av den saft som rinner ut som möjligt.
7. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur 
fröna.
8. Lägg blodapelsinskal och -saft, vaniljstång och -frön, vatten, strösocker, kanelstång och ingefära i en kastrull. Låt koka ihop i några minuter.
9. Låt svalna av, häll i en skål och lägg i blodapelsinfiléerna och låt dem marineras fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten och garnera med mynta och mandelspån.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...