Annons

Pannacotta med vit choklad och blodapelsin

Pannacotta med vit choklad och kompott av blodapelsin är en sötsyrlig och festlig dessert som går att förbereda.

Mejla
Dela (19)
Pinna

vit-chokladpannacotta-med-blodapelsin-recept

Vit chokladpannacotta med blodapelsin är en ljuvligt söt-syrlig dessert.

Testa också: Pannkakor med äppelkompott och citrusgrädde

Vit chokladpannacotta med blodapelsin– recept

• 4 pers

Testa också: Vit choklad- och citronkräm

2 gelatinblad
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
1 vaniljstång

Annons

Kompott
2 blodapelsiner
1 vaniljstång
½ dl vatten
½ dl strösocker
1 kanelstång
1 tsk finriven färsk 
ingefära

Garnering
4 blad färsk mynta
4 msk rostat mandelspån

Testa också: Lättfixad dessert med citrusfrukter och maräng

Gilla Allers på Facebook

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Koka upp vispgrädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull.
3. Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa i fröna.
4. Lägg i gelatinbladen och den vita chokladen, rör om och låt smälta.
5. Häll upp pannacottan i glas och låt svalna. Täck över glasen med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet i ca 4 timmar.
6. Blodapelsinkompott: Tvätta blodapelsinerna väl. Skala dem och skär i hinnfria filéer. Ta vara på så mycket av den saft som rinner ut som möjligt.
7. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur 
fröna.
8. Lägg blodapelsinskal och -saft, vaniljstång och -frön, vatten, strösocker, kanelstång och ingefära i en kastrull. Låt koka ihop i några minuter.
9. Låt svalna av, häll i en skål och lägg i blodapelsinfiléerna och låt dem marineras fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten och garnera med mynta och mandelspån.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...