Annons

Annons

Se kornas glädjefnatt i hagen

Blötsnö och kraftiga vindar är på väg in över Sverige den här veckan. Men alla är inte ledsna över det svenska vintervädret. De här korna på Lovö ekogård fick ett riktigt glädjefnatt när de fick komma ut och leka i snön.


Det är inte alla som gillar det svenska vintervädret – i alla fall inte när det innebär blötsnö, bitande kyla och snålblåst. Men minusgrader och nysnö går utan tvekan hem hos åtminstone vissa av våra fyrbenta vänner.

Annons

På Lovö ekogård på Drottningholm utanför Stockholm, fick ett gäng kor nyligen gå på utflykt i snön. Och se vilket glädjefnatt de fick!

Korna skuttar, rullar sig i snön och busar med varandra. Och uppenbarligen blir vi människor glada av att se lyckliga kor, för inlägget på Arlas Facebooksida har setts över 1,6 miljoner gånger, gillats 59 000 gånger och delats av mer än 9 000 personer.

Gilla Allers på Facebook

Många av de som kommenterat filmen undrar hur vanligt det är att kor får vistas ute också vintertid. Enligt Arla är det många bönder som släpper ut sina djur också under den kalla årstiden, helst när det är snö ute eftersom det är det bästa underlaget. När det är dåligt väder, med regn, blir marken lerig och hal vilket kan leda till att korna skadar sig.

Källa: Arla

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...