Annons

Annons

Vintips!


Vintips

I veckans Allers bjuder vi på fräscha, matiga sallader som vi serverar till fyllda filéer av olika slag. Här bjuder vi på utvalda vintips som även passar till många andra somriga rätter.

Gör nya upptäckter

Follas Novas Albariño 2012, vitt torrt. I vinvärlden finns många olika druvsorter, men bara ett fåtal är välkända. Druvan albariño, som är vanlig i nordvästra Spanien och norra Portugal, förtjänar mer uppmärksamhet. Från området Rias Baixas kommer detta fruktiga vin med frisk syrlighet och en blommig och lätt aromatisk karaktär, där smaken leder tankarna till mango, gula äpplen och persika. Vinet är väl värt sitt lite högre pris och gör sig bra till vår matiga medelhavssallad.
Nr 2933. Pris 118 kr. Betyg 4
Follas

Fruktigt från Sicilien

Inycon Chardonnay Pinot Grigio 2012, vitt torrt. Prova ett sicilianskt vin gjort på druvorna pinot gris och chardonnay. Medelfylligt med smak av tropisk frukt, persika, fläder och gråpäron. Syran är ganska frisk och påtaglig, och vinet passar utmärkt till våra fyllda kycklingfiléer eller den mangofyllda fläskytterfilén.
Nr 2153. Pris 179 kr/3 liter. Betyg 4
incoyon

Fräsch rosé

Adobe Reserva Rosé 2013, rosévin. Sommarens favorit är ett gott rosévin. Fruktigt, bärigt och med syrliga jordgubbar och granatäpple blir detta underbara vin en fräsch följeslagare till vår nöt- och parmesanfyllda kycklingfilé.
Nr 6357. Pris 77 kr. Betyg 4
adobe

Mörka bär & ekfat

Robertson Shiraz Mourvèdre Viognier 2012, rött. Detta vin från Sydafrika bjuder på dofter och smaker av mörka bär, bränt gummi, ekfat och torkade örter. Vinet är ganska snällt och fruktigt, och passar till vår mango- och chorizofyllda fläskytterfilé samt till våra nöt- och parmesanfyllda kycklingfiléer.
Nr 2062. Pris 59 kr. Betyg 4
Robertson-Shiraz

Annons
Gilla Allers på Facebook

Betyg 3 Prisvärt Betyg 4 Mycket bra Betyg 5 Fynd

Bild: ShutterstockLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...