Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaVinnarintervju: ”Motsatser tillför något”

Best in Show och Allers Trädgårds pris gick under Malmö Garden Show 2014 till trädgårdsdesigner Anna-Karin Ekwalls Kontrast i kubik. Grattis!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Vinnare av Best in Show MGS 2014

”Min tanke är att motsatser och olikheter i trädgården ger mer och tillför något, som i ett samhälle”

Berätta om din vinnarträdgård!
Många är lite rädda att ta in mycket färg i trädgården, men jag fick många reaktioner från människor som blev så glada av att se visningsträdgården. Det var nog de kommentarerna jag blev gladast att höra, att den gav liv och lust. Färg kan tillföra så mycket och jag var sugen på visa något lite annorlunda. Jag har jobbat med kontrastfärger, som röd mot rosa, men också exempelvis glansigt, plastigt plexiglas mot vajande träd.

Annons
Gilla Allers på Facebook
Anna-Karin EkwallTrŠdgŒrdsarkitektStudio Forma trŠdgŒrdsarkitektur

Anna-Karin Ekwall

Vad är det som attraherar med kubikformen?
Det är en rolig form att jobba med, vacker och estetiskt tilltalande. Jag ville ha maxade kontraster, en stor kub är liksom en trädgårds motsats. Min tanke är också att motsatser och olikheter ger mer och tillför något, som i ett samhälle. Det blir lite intressant.

Hur fick du idén?
Det var i en dröm i höstas. Natten efter att jag hade bestämt mig för att kontakta John Taylor om Malmö Garden Show, så drömde jag om hur trädgården skulle se ut. Jag vaknade och började skissa, och det var inte mycket som ändrade sig från den ursprungliga skissen. Nästa dag ringde jag John och sa att jag har en jättebra idé! Jag kände inte honom tidigare, men fick komma och visa skissen.

Vad gör du annars på jobbet?
Jag jobbar delar av min tid på Alnarp med att undervisa i formgivning, gestaltning och växtval, och sedan kör jag mitt eget företag på 40 procent och ritar olika trädgårdar åt människor. Mötet med eleverna och det egna arbetet hemma, det är en idealisk blandning.

Korta fakta

Anna-Karin Ekwall
Yrke:
Trädgårdsingenjör som jobbar med design och driver Studio Forma Trädgårdsarkitektur, och universitetsadjunkt på SLU, Alnarp.
Den egna trädgården: Olika rum med en grusträdgård med torktåliga växter, en medelhavsdel vid terrassen med mycket krukor och woodland på baksidan.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...