Annons

Annons

Vinkokta blåmusslor

Så enkelt och så gott med vinkokta musslor! Lägg till pommes frites och en klick vitlöksmajonnäs och du har en matig middag.


Vinkokta musslor recept

Enkelt recept på ljuvligt goda vinkokta musslor med smak av vitt vin, persilja och vitlök!

TESTA OCKSÅ: Heta musslor med fänkål, tomat och rödvin

Vinkokta musslor – recept

Enkelt recept på vinkokta musslor! Festfint och snabblagat med blåmusslor kokta i vitt vin – Moule marinière – med smak av persilja och vitlök. Perfekt bjudrätt med skaldjur!

Annons

• ca 2 pers

1 nät fina blåmusslor (odlade, inte vildfångade)
1 schalottenlök
1 solovitlök
2 msk rapsolja
2 dl vitt vin
1 knippa finhackad persilja

1. Skölj och borsta av musslorna. Släng de som är trasiga eller som inte stängt sig om du knackar på dem.
2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i oljan utan att löken får färg.
3. Lägg ner musslorna. Upp med värmen på högsta och i med vinet. På med locket och låt koka i ca 5 minuter. Strössla över persilja. Ät och njut!

Recept: Pernilla Elmquist
Bild: Shutterstock



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...