Annons

Vego-burgare med avokadokräm

Burgare behöver varken vara onyttiga eller fettdrypande! Här får du receptet på en sagolikt god rödbetsburgare med smörstekt svamp och len avokadokräm.

Mejla
Dela (2)
Pinna

vegoburgare

RECEPT: Hemgjorda hamburgerbröd

• 6 st • ca 40 min + tid att svalna

½ dl polenta + 1–2 msk vid stekning
1 morot
1 vitlöksklyfta
500 g kokta rödbetor
2 dl kokta svarta bönor
½ dl hackad persilja, ca 20 g
salt och peppar
olja till stekning

Annons

Avokadokräm
2 mogna avokador
100 g fetaost
pressad saft av ½–1 lime

Stekt svamp
4 portabellosvampar
smör

Ugnsrostade tomater
cocktailtomater
olja

Servering
6 hamburgerbröd
tunt skivad rödlök
klyftpotatis

1. Koka polentan enligt förpackningens anvisningar. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225°. Riv moroten, krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken.
3. Lägg kokta rödbetor, bönor och kokt avsvalnad polenta i en matberedare. Kör snabbt ihop till en massa. Blanda ner persiljan, morot och vitlök.
4. Forma blandningen till 6 biffar. Krydda med salt och peppar. Strö över 1–2 msk okokt polenta, det fungerar ungefär som ströbröd. Stek burgarna i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är genomvarma, 4–5 minuter på varje sida.
5. Rosta tomaterna i ugn med olja, salt och lite peppar, ca 15 minuter.
6. Avokadokräm: Skala och gröp ur avokadorna. Mosa ihop fruktköttet med fetaosten och limesaften. Salta och peppra.
7. Ta av skaftet på svampen. Stek hattarna mjuka i lite smör i en stekpanna.
8. Varva avokadokräm, rödbetsburgare, stekt svamp och rödlök i hamburgerbröden. Servera med ugnsrostade småtomater och klyftpotatis.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...