Annons

Annons

Vegetariska rullar med chili

Det fina med dessa vegetariska rullar är att du kan fylla med vilka grönsaker du vill.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Vegetariska godbitar.

Vegetariska rullar med chilidipp – recept

Förbered fyllning och rulla strax före servering, eller låt gästerna rulla sin egen.

• 8 st • 40 min

8 vita sparrisar
8 salladsblad
1 morot
2 polkabetor
8 rispapper

Chilidipp

1 röd chili, typ spansk peppar
1 grön chili, typ spansk peppar
2 salladslökar
1 dl hackad koriander
2 dl japansk soja
1–2 msk fisksås

Garnering

1 dl hackade 
cashewnötter

Annons
Gilla Allers på Facebook

 

1. Skala sparrisen, bryt av den nedersta, träiga biten. Koka 3–4 minuter i saltat vatten med en nypa socker. Kyl ner.
2. Skölj salladsbladen, skala och strimla moroten, skala och hyvla polkabetorna så tunt du kan. De ska kunna vara lite böjda utan att gå sönder, 2–3 mm. Du kan även strimla dem om du känner att det är lättare.
3. Doppa risarken ett och ett i varmt vatten tills de är mjuka. När arket blir mjukt blir det även transparent. Fyll med alla härliga grönsaker och rulla ihop.
4.Chilidipp: Strimla chilin. Behåll kärnorna för mer hetta. Skär salladslöken tunt. Rör ihop med resterande ingredienser.
5. Servera rullarna alldeles nygjorda garnerade med hackade nötter. Bjud tillsammans med den goda chilidippen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...