Annons

Annons

Vegetarisk gryta med asiatiska smaker

Kokosmjölk, garam masala och koriander ger härlig smak åt den här mustiga och mättande vegetariska grytan.

Mejla
Dela (39)
Pinna

Vegetarisk gryta med kokosmjölk och linser recept

Mustig vegetarisk gryta med kokosmjölk, linser, broccoli och blomkål. Det enkla receptet får du här!

RECEPT: Vegetarisk gratäng med mozzarella

Vegetarisk gryta med kokosmjölk och linser – recept

Mättande och mustig vegetarisk gryta med blomkål, broccoli, linser och morötter! Och med goda asiatiska smaker av garam masala, kokosmjölk och koriander.

Annons

TESTA OCKSÅ: Enkel fiskgryta med oliver och tomater

• 4 pers • 40 min

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
3 potatisar
2 msk rapsolja
1 msk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
6 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
salt och peppar
300 g blomkål
300 g broccoli
380 g förkokta linser

RECEPT: Vildsvinsgryta med rödvin

Servering
ca 150 g mango
hackad persilja
ris

1. Skala och skiva lök, vitlök, morot och potatis. Hetta upp lite rapsolja i en kastrull och fräs grönsakerna lätt i oljan.
2. Krydda med gurkmeja, garam masala och koriander. Häll på buljong och kokosmjölk och låt koka i ca 14–15 minuter tills morot och potatis blivit mjuka. Smaka av grytan med salt och peppar.
3. Skär blomkålen och broccolin i mindre buketter. Lägg i dem i grytan och låt koka i ca 3–5 minuter. Skölj av linserna och lägg ner i grytan och låt allt bli varmt.
4. Servering: Tärna mangon, hacka persiljan och strö över grytan. Servera med till exempel nykokt ris.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...