Annons

Annons

Veckans snackis – fiskriminering!

Mejla
Dela (14)
Pinna

shutterstock_110775872

Vi äter betydligt mer kött än fisk i Sverige. Vissa kallar det fiskriminering. Men på Allers är vi glada för havets läckerheter! Här får du vår matredaktör Sandras 3 bästa fisktips:

 

Annons

1. Fisk är gott på grillen – min favorit är  lax i hel bit. Gärna i foliepaket och kryddad med till exempel mycket citroncest (det yttersta av citronskalet), salt, färska örter och sommarlök. Gärna en klick smör med! Till det serverar jag kokt färskpotatis och gräddfil. Rimmad torsk är också ljuvligt gott att grilla. Eller varför inte en tjockare bit av gravad eller kallrökt lax (skär den i ca 1,5-2 cm bitar)!

Gilla Allers på Facebook

2. En god sås förgyller måltiden – smaksättning ska förstås matchas med det laxen är smaksatt med, men en krämig romsås är aldrig fel – eller en hemgjord aioli!

3. Fisk måste inte vara dyrt – tänk på att det numera också finns många bra produkter att välja mellan i frysen. Bra både när du ska laga på spis, grill eller i ugn! Om du ska använda fisken till grillspett så skär den halvfrusen. Lättare att skära då!

Sommartips från redaktionen Sandra P
Allers matredaktör Sandra Palmqvist

Text: Ann-Sofie Lindell
Bild: Christina Uhlin, Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...