Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaHär är lamporna som ger dina växter rätt ljus – året om

Det finns en uppsjö av olika växtlampor lämpliga för inomhusodling och till krukväxterna. Här är några att välja bland!


vaxtbelysning

Optimerad för förodling

Lysrörsarmaturen med ställning från Nelson Garden är till för uppdragning av småplantor men också för extrabelysning till mikrogrönt och kryddväxter. 24 W lysrör med armatur och reflektor kostar 449 kr, ställningen för upphängning kostar 199 kr.

Annons

 

vaxtbelysning_4

Odla i vatten

Serien Växer från Ikea är anpassad för hydroponisk odling, alltså odling utan jord direkt i vatten och näringslösning i stället. Finns i många kombinationer, här ställning för växtbelysning 79 kr, Led-växtbelysning 499 kr samt insats för odling 49 kr.

vaxtbelysning_1

Vardagsrumsvänlig

Plantagens serie växtlampor i svart, vitt och pastellfärger är lättplacerade. Perfekta för krukväxter i mörka hörn! Den lilla pastell-lampan sticks direkt i krukan och kostar 399 kr, bordslampan kostar 699 kr och golvlampan 1 295 kr.

vaxtbelysning_2

Dubbla funktioner

Självvattnande odlingskruka och växtlampa i ett. Fyll på med vatten ibland, krukan ser till att växterna får lagom mängd. Led-lampans styrka är 5,5 W och 800 lumen. 559 kr, Clas Ohlson.

 

vaxtbelysning_3

Bara att hänga upp

Plant Light Primula har perfekt sammansatt ljus för växter med olika behov. Lampan kan hängas direkt i en lampsladd utan armatur. 10 W och 20 W, samt olika utföranden beroende på om man vill övervintra växter, odla och dra upp plantor eller ge tillskottsljus till växter som står mörkt. 598 kr för 20 W och 298 kr för 10 W hos Wexthuset.

Text: Emma Olevik

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...