Annons

Annons

9 tips som håller knivarna vassa

En vass kniv gör köksarbetet så mycket enklare och roligare! Här är tipsen som visar hur du håller dina köksknivar vassa riktigt länge!

Mejla
Dela (17)
Pinna

kniv

• Handdiska och torka alltid kniven efter rengöring, annars kan stålet få gula fläckar.
• Förvara knivarna på en magnetlist eller i ett knivblock.
• Använd Häxans silverputs eller Svinto (men inte stålull) mot rostfläckar på stålkniven.
• Tandkräm tar bort fläckar på en vit, keramisk kniv.
• Diska inte i diskmaskin då värmen torkar ut vissa material och skaderisken är stor.
• Förvara inte kniven huller om buller i kökslådan med andra redskap.
• Skär aldrig i ben, skaldjur eller fryst mat med keramisk kniv, det kan flisa eller bryta kniven!

Annons
Gilla Allers på Facebook

 

Bild: Shutterstock

Fler bra tips!

Så tar du hand om ditt porslin på bästa sätt

5 tips för att städa naturligt

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...