Annons

Annons

Värmande kasslergratäng med vitvinssås


Kasslergratäng

Allt i en form! Finsmakarens kasslergratäng med potatis och rotselleri i en krämig vitvinssås smaksatt med franska örter.

Finsmakarens kasslergratäng

● 4 pers ● 1 tim 20 min

ca 300 g kassler
200 g potatis
1 bit rotselleri, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
1 dl rostad lök
salt och peppar
150 g riven smakrik ost

Sås

3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 lagerblad
1 msk herbes de Provence

Annons

1. Skär kasslern i ca 5 mm tjocka strimlor. Skala potatis och selleri. Skiva potatisen i 3–4 mm tjocka slantar och skär sellerin i 1 cm stora tärningar.
2. Lägg potatis och selleri i en smord gratängform. Pressa över vitlök och strö på rostad lök. Salta och peppra och blanda väl.Fördela kasslern på toppen och täck med riven ost. Sätt ugnen på 175°.
3. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp.Häll den i formen och
gratinera mitt i ugnen i ca 1 timme. Ta bort lagerbladen.

Här hittar du recept på fler goda gratänger!

Läcker gratäng med kyckling, blomkål och spenat

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kycklinggratäng med tomat och salvia



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...