Annons

Varm och skön om händerna!

Sticka varma och fina barnvantar! Här är beskrivningen som ser till att ingen fryser om händerna.

Mejla
Dela (192)
Pinna

Sticka vantar

Stickade barnvantar

Storlek: 3/4 (5/6) 7/8 år.
Garnåtgång: 1 nystan blått (nr 602) och 1 nystan ljusgrått (nr 622) av Organic Wool + Nettles (70% ull, 30% nässelfiber) à 50 g/ca 80 m från Onion knit, 0045-59 64 32 10 (Danmark), www.onion.dk.

Annons

Stickor: Strumpstickor nr 4 och 5.

Stickfasthet: 11 m mönster på stickor nr 5 = 5 cm.

BESKRIVNING

Lägg upp 28 (32) 36 m på stickor nr 4 med ljusgrått garn, fördela m på 4 stickor. Byt till blått garn och sticka resår 1 rm, 1 am i 7 (8) 9 cm. Byt till stickor nr 5 och slätst (rm), sticka 1 varv och öka samtidigt 4 m. Sticka mönster *1 blå m, 1 ljusgrå m*, upprepa *–* resten av vanten. När slätst mäter ca 4 (5) 6 cm, markera för tummen så här: Sticka de första 5 (6) 6 m med en tråd i avvikande färg. Sätt tillbaka dessa m på vä sticka och sticka dem. På andra vanten sätter du 4:e stickans sista 5 (6) 6 m på en tråd. Fortsätt med mönster tills slätst mäter ca 11 (12) 13 cm. Nästa varv: Minska 4 m genom att sticka de 2 första m tills. på var sticka. Upprepa detta varv ytterligare 3 (3) 4 ggr. Ta av garnet och dra det genom resterande 16 (20) 20 m. Dra åt och fäst.

Tumme: Plocka bort tumtråden och plocka försiktig upp 12 (14) 14 m på 3 stickor runt tummen. Undvik hål i tumgreppet genom att plocka upp en av de extra m där. Sticka med blått garn i ca 4 (4 1/2) 5 cm. Nästa varv: Sticka m 2 och 2 tills. Ta av garnet och dra det genom resterande m. Dra åt och fäst.

Modell och beskrivning: Malin Carlsson

ANNONS

Fynda fina saker i vår shop

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Orkidékvist med vita blommor
Har din levande orkidé slutat blomma? Nu slipper du gömma undan dina orkidéer i väntan på att de ska blomma igen. Med denna vackra och naturtrogna orkidékvist kan du hålla dina orkidéer fina och fulla med blommor året runt. En underbar och naturtrogen orkidéstängel i vitt. Snygg som snittblomma i vas men passar även utmärkt att använda och sticka ner när de levande orkidéerna slutat att blomma. Med denna orkidékvist kan du enkelt hålla dina orkidéer vackra och blommande året om. Sätt ner kvisten intill bladrosetten och vips så har du en blommande orkidé igen. Är stängeln för lång kan du enkelt korta av den med en avbitartång. För ett ännu mer naturligt utseende kan du gärna använda pinnar och klämmor från gamla orkidéer.

Gå till shoppen

Skärbräda gammelgäddan
Gammelgäddan skärbräda är storsäljaren i designern Matilda Svenssons kollektion "Gäddhäng" som kom ut våren 2017. Inspiration samlar hon främst från naturen, och motivet är målat i akvarell, en teknik som har blivit lite av hennes signaturteknik. Den mäter 40x17 cm och är tillverkad i Sverige av certifierad MDF. Melaminytan på toppen är tillverkad i Spanien. Förutom att användas som skärbräda passar den även fint som serveringsfat för t.ex. ostar och charkuterier.

Gå till shoppen

Guldarmband Venus med strass Bisou
Ett vackert armband från svenska Bisou som tagits fram för att hylla alla kvinnor. Armbandet är guldpläterat och prytt med ett strassbeklätt venustecken och fyra ringar. Armbandet kommer i en vacker ask i en ljusrosa färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Svinhårsborstar 2st
Drömmer du om att få fason på dit torra och frissiga hår, då kommer svinhårsborsten bli din bästa vän. Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt, då dessa borstar inte bara reder ut tovor och är skonsammare mot håret än vanliga borstar. De hjälper även hårbotten med blodcirkulation, syresättning och fördelar de naturliga fetterna jämt över hela hårets längd, vilket resulterar i ett mjukt och glansigare hår som växer bättre. Dessa två borstar passar lika bra till kort och tunt hår som till långt och tjockt hår, då de är förstärkta med nylonborst tillsammans med svinhåret. Och den lilla borsten är perfekt att slänga med i handväskan eller på resan!

Gå till shoppen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...