Annons

Annons

Varm kycklingsallad med halloumi

Proteinrik och mättande sallad med varm kyckling och supergod hallloumi. Passar perfekt både som kvällsmål och som lunch!

Mejla
Dela (30)
Pinna

varm-kycklingsallad

● 4 pers ● ca 35 min

3 kycklingfiléer
1 ½ dl matvete
1 kronärtskocka
olivolja
150 g halloumi
salt och peppar
1 liten aubergine
1 gul lök
1 stor paprika
4 vitlöksklyftor
1 tsk curry
150 g färsk bladspenat

Annons

1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar.
2. Koka kronärtskockan i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Dela den sedan i kvartar och vänd snittytorna i olivolja.
3. Skär kyckling och halloumi i skivor. Häll ut olivolja på en tallrik och lägg ost och kyckling i oljan. Krydda med salt och peppar.
4. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över. Låt stå i 15 minuter. Klappa dem torra med en bit hushållspapper.
5. Skala och skiva löken tunt, ansa paprikan och skär i mindre bitar, skala och skiva vitlöken.
6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek matvetet ”torrt” i oljan. Krydda med curry, salt och peppar.
7. Stek auberginen gyllenbrun i lite olja. Mot slutet, lägg ner lök, paprika, vitlök och bladspenat. Låt steka med i några minuter. Blanda ner matvetet. Krydda med salt och peppar.
8. Grilla kycklingen, halloumin och kronärtskockan ca 2–3 minuter på var sida. Fördela ovanpå matvetesalladen och servera.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...