Annons

Annons

Världens enklaste fiskgratäng

Det här är en lättlagad gratäng som får sting av ajvar relish, en god paprikaröra med ursprung på Balkanhalvön.


fiskgratang

4 pers 40 min

400 g halvtinat torskblock
salt och peppar
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish, stark
2 grillade paprikor (på burk)
1 gul lök

TESTA OCKSÅ: Krämig blomkåls- och bacongratäng

Servering
2–3 msk hackad persilja
kokt potatis eller potatismos

1. Sätt ugnen på 200°. Dela fiskblocket i fyra delar, krydda med salt och peppar och lägg i en eldfast form.
2. Vispa ihop grädde, crème fraiche och ajvar.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Häll det över fisken.
3. Skär de grillade paprikorna och löken tunt och blanda ihop. Fördela på toppen av fiskbitarna. Grädda i ugnen i 25 minuter.
4. Strö lite persilja över och servera med potatismos eller kokt potatis.

TESTA OCKSÅ: Superenkel korvgratäng

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...