Annons

Annons

Känns det som att du jämt fryser? Här är 6 tänkbara anledningar

Frusenhet behöver inte bara bero på att det är kallt ute. Vi har listat 6 skäl till varför kroppen huttrar – och hur du höjer temperaturen.


varför fryser jag jämt

Känns det som att du jämt fryser? Det BEHÖVER inte bara bero på vintern. Här är fler tänkbara anledningar. Bild: IBL

Varför fryser jag jämt? 6 tänkbara förklaringar

1. Du kan ha dålig blodcirkulation

Ett vanligt tecken på att du har dålig blodcirkulation är att dina händer och fötter alltid är kalla. Om du känner dig osäker kan du kontakta din läkare; sjukvården har metoder för att undersöka blodcirkulationen.

2. Du får inte tillräckligt med sömn

Att sova dåligt kan ha många negativa effekter som att din kropp inte reglerar kroppstemperaturen ordentligt. När du är trött fungerar även din ämnesomsättning sämre och cirkulationen blir trögare. Gå och lägg dig lite tidigare och sov ut på helgerna.

Annons

Läs också: Läs också: 8 tecken på att du lider av sömnbrist

3. Du har inte druckit tillräckligt

Ungefär 60 procent av din kropp består av vatten, och vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Om du inte dricker ordentligt blir din kropp känsligare för både låga och höga temperaturer. Lösningen är som tur är enkel: drick mer vatten.

4. Du kan ha problem med sköldkörteln

Om du ofta fryser kan det vara ett tecken på att din sköldkörtel inte utsöndrar tillräckligt med sköldkörtelhormon. En låg nivå hämmar ämnesomsättningen, vilket gör att kroppen inte kan producera värme. Misstänker du att du är drabbad? Kontakta din läkare och få saken utredd.

Läs också: Läs också: Lider du av brist på sköldkörtelhormon? Så vet du!

5. Du är för smal

Att ha ett för lågt BMI innebär att du saknar nödvändigt kroppsfett för att isolera dig från kyla, vilket påverkar både din ämnesomsättning och din kroppsvärme negativt.

6. Du kan lida av järnbrist

Järnbrist är en av de vanligaste orsakerna till att vi fryser. Järn hjälper röda blodkroppar att transportera syre, vilket också värmer dig.

Källa: Health.com
Text: Margaretha Malmgren, allas.se

Läs också: Enkelt knep får dig att somna på en minut

sömn rekommendationer

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...