Annons

Väldigt god vardagsgratäng!

Ljuvlig vitlöksdoftande färsgratäng toppad med skivad potatis. Ett lättlagat recept som räcker till 6 personer.

Mejla
Dela (1.3k)
Pinna

Ljuvlig gratäng med färs och potatis. Lättlagad vardagsmat som räcker till många, receptet beräknat till 6 personer.

Vardagsgratäng med färs och potatis – recept

• 6 pers • 1 tim

700 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
rapsolja till stekning
2 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 msk torkad oregano
rivet skal av ½ citron
700 g potatis
3 vitlöksklyftor
salt och peppar
SERVERING
sallad

Annons

Fin fiskgratäng: Fiskgratäng med lax och sparris

1. Sätt ugnen på 200°. Skär lök, paprika och morot i mindre tärningar.
2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs färsen tills den får lite färg. Blanda ner grönsakerna och tomatpurén och låt fräsa med i några minuter. Häll på buljongen, tillsätt oreganon och det rivna citronskalet. Låt puttra tills nästan all vätska kokat bort.
3. Under tiden, skala potatisen och skiva den i ca 5 mm tunna skivor. Stek potatisen lätt i en stekpanna så att den precis får färg. Pressa och tillsätt vitlök, salta och peppra. Ta pannan från värmen.
4. Varva färs och potatis i en eldfast form. Avsluta med potatis. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...