Annons

Annons

Våra experter svarar!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Du har väl inte missat att du kan få hjälp av Allers i köket. Förutom fantastiska recept som gör varje dag till en smakfest, så står våra experter redo att svara på dina frågor. Här nedan är några exempel på frågor och svar i Allers nr 42. Vill du också ha tips och goda råd? Tryck på knappen Fråga våra experter här till höger och klicka dig sedan vidare!

Annons

 

I stället för skorpmjöl?

Häromdagen när jag skulle baka sockerkaka så hade jag inget skorpmjöl hemma att bröa formen med. Finns det något annat man kan använda i stället? Utan att man förstör sin goda kaka förstås!
Anna-Karin

Gilla Allers på Facebook

Man har alltid något hemma att bröa formen med! Du kan till exempel använda kokosflingor, finhackad mandel eller mandelspån, mannagryn eller vanligt vetemjöl. Tänk bara på att anpassa så att det passar till smaken på kakan.
Irene Ingelmark

 


thaimat vitt vin öl

Gott i glaset till thaimat

Vi äter ofta thaimat på fredagskvällarna men rött vin är ingen höjdare till. Ska vi hellre välja vitt vin eller vilken dryck passar egentligen bäst? Allersläsare i Malmö

Många av de kryddor som finns i thaimat gör vinet både strävare och mindre sött. Därför är det många gånger bättre att satsa på ett friskt lageröl, eller min egen favorit, nämligen ett halvtorrt vin gärna gjort på riesling-druvan. Den friska och fruktiga sötman balanserar kryddigheten på ett mycket bra och läckert sätt. Till exempel: Dr L Riesling, nr 7218, 79 kr eller Moselland Riesling Kabinett, nr 5135, 59 kr.
Erik Ahlström

 


Frysa surdeg?

Går det att frysa surdeg? Påverkas den av frysningen?Allers-läsare i Örebro

Det går utmärkt att frysa in surdeg. Om du bara tinar den långsamt i rumstemperatur ska inte bakförmågan påverkas alls. Om det verkar som att degen inte ”kommer i gång” kan du lägga den upptinad i en stor glasburk och mata den med mjöl och vatten enligt ursprungsreceptet.

Mette Ankarloo

Bild: Ralph Månsson och Yunin Ström

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...