Annons

Annons

Vår godaste pasta carbonara

Recept på pasta carbonara med äggula, parmesan och bacon. Glöm inte svartpepparn!


En klassisk carbonara med ägg, bacon och parmesan.

Vår godaste carbonara – recept

• 4 pers • 20 min

400 g spagetti eller annan lång pasta
1 paket bacon, ca 140 g
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
ca 1 krm grovmald svartpeppar
4 äggulor
hackad persilja
2 dl färskriven 
parmesanost

Annons

1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
2. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Hacka vitlöken. Koka upp grädden med vinet/ buljongen tillsammans med vitlök och svartpeppar i en rymlig kastrull. Koka tills grädden tjocknar något. Rör ner pastan och låt den bli varm under omrörning.
4. Lägg upp pastasåsen i tallrikar. Fördela baconet över. Lägg på en äggula på varje och strö rikligt med persilja och parmesanost över.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...