Annons

Annons

Väntan är över! Här är årets mest hajpade mobiltelefon

Hög nostalgifaktor och lång batteritid. Den 31 maj släpptes den nya Nokia 3310 på den svenska marknaden. Men experterna sågar den ikoniska luren.


När HMD Global visade den nya 3310 på årets MWC blev de snabbt en av mässans hetaste aktörer. Och kanske var det inte helt oväntat. Under sin storhetstid såldes den nästintill ikoniska telefonen i över 126 miljoner exemplar, skriver M3.

Annons

Här är nya Nokia 3310. Bild: IBL

Tillverkarna tryckte hårt på den imponerande batteritiden (enligt tillverkarna 744 timmar i standby och 22 timmar samtal), Snake, T9 och den höga nostalgifaktorn. Eller som tillverkaren själv uttrycker det:

Gilla Allers på Facebook

”Ikonen är tillbaka.”

Går att surfa på

Jämfört med den smarta lur du antagligen redan har i fickan är du förstås tillbaka på stenåldersnivå. Men även om mycket är sig likt, har den nya telefonen fått några smärre uppdateringar.

Den nya telefonen är både tunnare, smalare och lättare. Dessutom finns både hörlursjack, färgskärm, mp3-spelare och en kamera på 2 megapixlar.

Originalet Nokia 310. Bild: IBL

Den som vill surfa kan också ge sig ut på internet – via 2G-nätet. I klartext innebär det datahastigheter på någon tusendel av vad du får med 4G, skriver mobil.se.

Den 31 maj var det dags för den nya 3310 att släppas på den svenska marknaden.

Recensenterna inte överväldigade

Men förutom nostalgifaktorn verkar experterna inte överväldigade.

Erik Mörner på mobil.se beskriver det som en ”en habil musikspelare, givet att du har musiken som filer och inte streamar”.

M3 skriver att den nya 3310 möjligtvis platsar som reservtelefon med fenomenal batteritid.

ARS Technicas Mark Walton konstaterar bara: ”Hur mycket du än tror att du vill ha den, så vill du inte ha den.”Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...