Annons

Vandra i vackra Cinque Terre

Följ med på en otrolig vandringsresa längs klipporna ovanför de fem små idylliska byarna vid italienska Medelhavskusten!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Ligurien har en av Europas vackraste kuststräckor. Vår skandinavisktalande Italienspecialist tar oss med ut på vandringar längs den fantastiska kusten där vi omges av olivträd, vinrankor och vilt växande basilika.

Annons

Soluppgång över Camogli.

På den här resan gör vi härliga tåg- och båtturer, och är med om många gastronomiska upplevelser, främst med ingredienser från havet.

Italien är pizzans ursprungsland – men under den här veckan kommer du att upptäcka att Italien har så mycket mer att bjuda på! Området kring Ligurien är känt för sin färska fisk och sina härliga skaldjur, friska och lätta vitviner, utsökt olivolja och självklart den väldoftande basilikan – en viktig ingrediens i pesto.

Vi bor på ett charmigt hotell centralt i H C Andersens favoritstad, Sestri Levante. Den mysiga lilla staden ligger på den liguriska rivieran, ungefär halvvägs mellan Genua och La Spezia. Här njuter vi av en härlig atmosfär. Från vårt hotell tar vi oss lätt iväg på alla våra utflykter!

Vernazzas charmiga hamn.

Vandringsturen ligger på nivå 3. Vi vandrar mellan två och tre och en halv timme och vi kommer att vandra i en del backar. Vi går hela tiden i ett lugnt tempo, men du bör ha tidigare erfarenhet av att vandra i varierad terräng för att kunna njuta av den vackra naturen och vyerna.

Vandring med vy över den färggrika staden Vernazza..

Om Cinque Terre

Cinque Terre består av fem små medeltidsbyar: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Naturen här är dramatisk med svindlande klippor och spektakulära vyer längs hela kusten. Tack vare flera olika vandringsleder är det möjligt att vandra längs denna kuststräcka genom oliv- och vinodlingar – högt över Medelhavet.

Sedan år 1997 har hela Cinque Terre stått med på Unescos världsarvslista.

Området är även en nationalpark och ett marint reservat.

Höjdpunkter under resan

1. Pestokurs på hotellet med hotellets egen kock.

2. Tåg och båt till San Fruttosoklostret och vandring till Portofino.

3. Sju nätter med frukost på Grand Hotel Villa Balbi****.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...