Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaVänd dig till Snigelakuten

Är du säker på att det är mördarsniglar i din trädgård? Det är onödigt att ta ihjäl "oskyldiga" sniglar. Här kan du få hjälp.


snigel

Raka vägen mot sallaten… Men är det en spansk skogssnigel?

Nu börjar rapporter om de spanska skogssniglarna, mördarsniglarna, droppa in. ”Fler än någonsin” hörs från en del håll i Sverige, medan det på andra ställen är ganska lugnt.
I Gävle blev nyligen Hilkka Risberg världskändis sedan Gefle Dagblad skrivit att hon haft ihjäl 15 000 sniglar hittills i år. Hon blev nerringd av både svensk och utländsk media och fick berätta om och om igen.

Annons

De riktiga snigelspecialisterna på Göteborgs Naturhistoriska Museum befarar den värsta snigelinvasionen sedan 2007.
– Det är den ovanligt regniga våren som gett skadedjuren väldigt gynnsamma förhållanden för överlevnad, spridning och förökning, säger förste museiintendent och snigelspecialist Ted von Proschwitz.

Gilla Allers på Facebook

Med tanke på att en spansk skogssnigel kan producera cirka 400 ägg under en livstid, känns det väl värt mödan att plocka så många som möjligt i sin egen trädgård.
På Göteborgs Naturhistoriska Museums hemsida finns Snigelakuten med tips och råd. Dessutom bilder som identifierar olika sniglar. Riktigt bra!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...