Annons

Annons

Välgörande allsång med Magnus och hans vänner!


Magnus Carlsson

Artisten och sångaren Magnus Carlsson har människor i sin närhet som har drabbats. Och han är glad att han genom att leda allsångskonserten nu i sommar hjälper till att förbättra villkoren för unga cancerdrabbade.

Annons

Text: PETER HELPERIN Bild: IBL


Nu i sommar finns chansen att glädjas åt att sjunga tillsammans med andra och samtidigt åstadkomma en välgärning.

Då kommer nämligen Magnus Carlsson, känd från Alcazar och dansbandet Barbados, att leda gratis allsångskonsert på elva olika platser runtom i Sommarsverige. Det blir roligare tillsammans bjuder på show, bingo och allsång, men det kommer även att samlas in pengar till förmån för organisationen Ung cancer.

– Det blir fritt inträde, så hela familjen kan slå sig ner i gröngräset med picknickkorgen och bara njuta, säger sångaren och artisten Magnus Carlsson.

– Men vi hoppas ändå att alla kommer att ta med en slant eftersom vi kommer att sälja ett paket med allsångshäfte och en cd-skiva med en specialskriven låt för evenemanget.

Pengarna kommer att gå oavkortat till Ung cancer, en organisation som arbetar för att
förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor.

– Jag har lyckligtvis själv aldrig drabbats men har folk i min närhet som har gjort det, så det känns bra att veta att pengarna vi får in kommer att hjälpa dessa ungdomar. Som artist och offentlig person försöker jag arbeta med välgörenhet när jag har möjligheten och när det är saker jag tror på, säger Magnus och berättar att han tidigare arbetat med bland annat organisationen Childhood och Wateraid.

– När vi planerade denna turné ville vi göra en insats för en organisation vi trodde på och fastnade för Ung cancer. Vi var jätteimponerade över deras arbete och positiva drivkraft och kände att vi ville stödja deras verksamhet. Så jag hoppas många kommer köpa allsångshäftet och skivan.

Superladdad

Inför turnén fick kompositören Thomas G:son ett uppdrag att skriva en låt som skulle fun-gera som signaturmelodi till showen, men den har även spelats in på skiva.

– Låten är riktigt bra, en riktig G:sonkänga, säger Magnus och skrattar. Thomas fick fria tyglar att komponera som han ville. Mitt enda krav var att melodin skulle heta Tillsammans, ha ett bra driv och vara riktigt somrig.

På scenen kommer Magnus att framträda tillsammans med sitt band, men han kommer även få sällskap av de två gästartisterna Linda Bengtzing och Shirley Clamp.

– De kommer att alternera med varandra. Ena kvällen är Shirley gäst hos mig och nästa kväll blir det Linda. De kommer båda att uppträda solo men vi kommer även sjunga några duetter tillsammans.

– Linda och jag har arbetat tillsammans förut, bland annat gjorde vi Diggiloo-turnén tillsammans för några år sedan. Shirley och jag kommer båda från Borås så vi känner varandra sedan tidigare. Det ska bli skitkul att jobba tillsammans med de tjejerna.

Magnus är verkligen superladdad inför turnén som kommer starta den 15 juli i Lysekil, och att det kommer gå bra är han säker på. Han är i sitt livs form!

– Jag fyller 40 år i år, en månad innan turnén börjar. Än så länge har jag inte känt av någon kris och tror faktiskt inte att jag kommer hamna i någon heller.

Lever mer hälsosamt

I stället har han tagit tag i sitt liv och börjat leva mer hälsosamt. Magnus berättar att hans arbete är ganska stillasittande, och när han är på väg till en spelning är det extremt lätt att stanna till vid ett gatukök eller något annat snabbmatsställe.

– Men nu är det slut på skräpmat och socker. Dessutom har jag en personlig tränare, Marcus Olausson, även känd som Herkules i Gladiatorerna, som piskar skiten ur mig, säger Magnus och skrattar. Sedan han började coacha mig har jag faktiskt gått ner 18 kilo.

– Jag måste säga att jag känner mig i bättre form än någonsin, säger Magnus, något som förhoppningsvis kommer att synas på scenen i sommar. ■

 

Allsång

Hit kommer allsången

På följande orter kan du se Det blir roligare tillsammans:

Lysekil 15 juli

Gävle 16 juli

Västervik 17 juli

Böda strand (Öland) 23 juli

Halmstad 24 juli

Helsingborg 25 juli

Trollhättan 26 juli

Örebro 27 juli

Västerås 28 juli

Visby 29 juli

Ljusterö 30 juli

Med reservation för ev ändringar i programmet.

Fotnot: På www.ungcancer.se kan du läsa mer om organisationen Ung cancer.

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...