Annons

Vågar DU testa water only-metoden?

Har du hört talas om water only-metoden? I sin korthet innebär det att du helt slutar med schampo och balsam och bara tvättar håret i vatten. De som har testat menar att håret blir både friskare och starkare när det får gå tillbaka till sitt naturliga stadie!

Mejla
Dela (58)
Pinna

wo metoden tvätta håret med bara vatten

Har du hört om WO, water only, metoden som innebär att du tvättar håret med bara vatten?

Att hårvårdsprodukter som schampo och balsam kan vara skadliga när vi använder dem för mycket är ett sedan länge känt faktum, och kanske har din frisör tjatat på dig att inte tvätta håret så ofta som du gör. 

Hur ofta håret behöver rengöras med produkter är individuellt och beror bland annat på vilken typ av hår du har.

Annons

Du använder bara vatten

WO-metoden innebär att du slutar använda hårvårdsprodukter helt och bara tvättar håret med vatten. Det sägs ta ungefär 6 veckor för håret att återställa sig till sin naturliga form, och de som har testat är överens; håret blir både finare och fylligare. Men det gäller att hålla ut under den dryga månad efter att du slutar använda schampo och balsam…

Men WO-metoden innebär inte att du ”bara” sköljer håret, det krävs en del arbete för att få bort smuts ur håret när du slutar använda kemiska produkter. Förutom schampo och balsam ger du även upp hårsprej, geléer och andra hårvårdsprodukter. Håret sköts genom borstning och tvätt med vatten och håller du bara efter det ordentligt luktar det inte illa.

Sugen på att testa?

WO-metoden: Så tvättar du håret med bara vatten

1. Borsta
Du behöver en hårborste med svinhårsborst, en vanlig kam eller piggborste hjälper alltså inte. Hårborstar med svinhårsborst har täta strån som hjälper till att få bort smuts och damm från håret samtidigt som den flyttar smuts från hårbotten ut till stråna vilket gör det enklare att skölja ur. Var noggrann med att hålla borsten ren!

2. Tvätta med bara vatten
När du vattentvättar ditt hår är det viktigt att du växlar mellan kallt och riktigt varmt vatten och gnuggar din hårbotten ordentligt. Avsluta med iskallt vatten för att stänga ytskikten på håret. Temperaturväxlingarna sägs bryta upp fettet och få loss det ur håret. 

3. Den mest skonsamma metoden är att låta håret självtorka.

Källa: Lugnochfin.se mfl
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Hur ofta ska man tvätta håret?

hur ofta ska man tvätta håret?

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...