Annons

”Väder-Nils” låter katten Gösta spå julvädret

TV-meteorologen Nils "Väder-Nils" Holmqvist har redan fått ett brett medialt genomslag. Men det återstår att se om Nils katt, Gösta, får samma framgång. Se klippet när katten spår hur vädret blir i jul.

Mejla
Dela (62)
Pinna

”Väder-Nils” tar katten Gösta till hjälp för att avgöra om det blir en vit jul eller inte. Bild: SVT

”Väder-Nils”: ”Gösta har talat och jag tolkar”

Nils Holmqvist har blivit ”Väder-Nils” med hela svenska folket. Och det är inte bara förmågan att pedagogiskt visa hur kallfronter rör sig i nordvästlig riktning som uppmärksammas.

Annons

Nils och hans kolleger har till exempel lussat för tittarna och under Musikhjälpen var vädermannens jultröja ett av föremålen som såldes till högstbjudande.

Fast den här gången är det Nils katt Göstas tur att sola sig i strålkastarljuset. I klippet, som SVT publicerat, får Gösta ge sig på att spå julens väder.

Greppet, berättar Nils Holmqvist, för Aftonbladet är lånat från exemplet när bläckfisken Paul fick tippa matcher under fotbolls VM 2010.

”Tolkar det som lite av varje”

Göstas roll i det hela blir att välja mellan två matskålar märkta med snö eller slask. Och resultatet är en sorts helgardering.

– Gösta har talat och jag tolkar det som att det blir lite av varje. En vit jul i norr och slask i söder, säger Nils i filmen.

Och Göstas val av matskålar kanske inte är så långt från sanningen. Åtminstone enligt SMHI:s försiktiga bedömning på tisdagen.

”Prognosen för julhelgen är fortfarande osäker, men troligen passerar flera regn över södra Sverige. Det ser ut att bli milt i södra Sverige och kallt i Norrland”, skriver meteorologen Lisa Frost på SMHI.

Missa inte

Här provspelar Väder-Nils som årets julvärd – mitt i sändning

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...