Annons

Annons

Väder-Nils kollaps: ”Ingen verkar veta vad det beror på”

SVT-meteorologen Nils Holmqvist fick svårt att andas och tvingades avbryta måndagens vädersändning för att åka till akuten. Men läkarna har ännu inte kunnat ge honom något svar på vad han drabbats av. "Det är så diffusa symptom", säger han till Expressen.


Läkarna vet inte vad som hände med Väder-Nils

Under måndagens sändning av Rapport, tvingades meteorologen Nils Holmqvist flera gånger pausa sin väderpresentation. Han andades tungt och svårt att prata, och efter sändningen bad han tittarna om ursäkt.

Annons

– Ursäkta den här prognosen. Jag tror jag kan vara lite sjuk, sa han innan han lämnade över till kollegan Claes Elfsberg.

Nils Holmqvist åkte sedan direkt till akuten, och under tisdagen hälsade han via Aftonbladet att han mår okej men att han tagit ledigt resten av veckan för att vila.

”Diffusa symptom”

För Expressen berättar han under onsdagen att han kände sig yr, fick andningsproblem och dålig balans under måndagens sändning. Men trots flera besök hos sjukvården, har ingen läkare kunnat lista ut vad som är fel på honom.

– Det är så diffusa symptom och ingen läkare verkar veta vad de kan bero på, säger han till tidningen.

Nu väntar fler tester och Nils Holmqvist hoppas snart vara på bättringsvägen. Han räknar inte med att vara tillbaka på jobbet förrän tidigast nästa vecka.

– Jag vet inte riktigt när jag är tillbaka, men jag ska inte jobba mer den här veckan.

”Folk har varit så snälla”

Efter måndagens sändning har lyckönskningarna och hälsningarna från SVT:s tittare strömmat in till den populäre meteorologen.

– Folk har varit så snälla. Det har varit så många hälsningar och det har verkligen varit en stor överraskning. Det är kul att det är så många ute i stugorna som tittar och jag vill verkligen tacka alla, säger han till Expressen.

Instagram lade Nils Holmqvist upp en bild under tisdagen, där han gosar med sin katt och tackar för alla hälsningar:

Efter måndagens sändning, har SVT valt att ta bort väderprognosen från SVT Play.

– Det beslutet togs av nyhetschef av hänsyn till Nils, sade redaktionschef Åsa Rasmussen till Expressen under tisdagen.

Av: Minna Wallén-Widung

Bild: SVT och PRIVAT

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...