Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaVad menas med sommarblommor?

Småpetunia, verbena, lobelia är några av våra mest populära sommarblommor. De är i regel ettåringar och håller bara en säsong, men då blommar de desto mer generöst.


Blomsterglädje hela sommaren med en småpetunia i ampel.

Blomsterglädje hela sommaren med en småpetunia i ampel.

Sommarblommor passar särskilt bra att odla i kruka. Du kan fröså dina favoriter på våren eller köpa färdiga småplantor i handelsträdgårdar och trädgårdsbutiker i maj–juni. De växer snabbt till sig när du planterar om dem i större krukor med näringsrik jord eller i rabatten. Vare sig du gör det ena eller andra får du mycket blommor för pengarna.

Annons

Läs också: Sommarblomsguide – här trivs de bäst

Njut av småpetunia, verbena, lobelia och många, många fler härliga växter i vackra färger. Men det gäller att sköta om dem väl med vatten och näring för att de ska orka blomma fint hela säsongen. Plocka även bort allt det överblommade efterhand så att plantorna inte börjar bilda frö.

Tips! Det finns många vackra bladväxter i samma kategori som är fina att kombinera blommorna med. Därför används ofta även namnet utplanteringsväxter. Njurvinda  och batat är ett par av många populära utplanteringsväxter som främst odlas för de vackra bladens skull.

Text: Marie Kasimir
Bild: Shutterstock

 

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...