Annons

Annons

10 saker du aldrig ska äta till frukost

Ingår någon av de här i dina morgonrutiner? Då är det dags att tänka om!


Frukosten sägs ofta vara dagens viktigaste mål, men om du äter fel saker kan du faktiskt förstöra för dig själv. Blir du till exempel ofta trött mitt på dagen eller är du ofta hungrig långt innan det är dags att äta lunch? Då kan det vara så att du satsar på fel saker till dagens första mål.

Här är 10 saker som du gör bäst i att undvika till frukosten!

Yoghurt innehåller mycket nyttigheter som proteiner och kalcium, men om du har en tendens att bli gasig och svullen i magen är det inte ett bra val. Många är nämligen känsliga för laktos så varva produkten med till exempel gröt eller laktosfri yoghurt.

Yoghurt innehåller mycket nyttigheter som proteiner och kalcium, men om du har en tendens att bli gasig och svullen i magen är det inte ett bra val. Många är nämligen känsliga för laktos så varva produkten med till exempel gröt eller laktosfri yoghurt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

 

Chokladmjölk innehåller massor av socker! Om du tycker om att dricka varm choklad på morgonen är det bäst om du gör den från grunden med riktig kakao.

 

Att flingor med en massa socker inte är bra säger sig självt, men du bör också kolla fiberinnehållet innan du sätter skeden i munnen. Fibrer är mättande och gör att du kan hålla mättnadskänslan hela vägen fram till lunch.

 

Energi-barer är ofta fulla med socker och kemikalier och är starkt bidragande till att ditt blodsocker störtdyker innan det är lunch.

 

Müsli KAN vara ett bra alternativ men kolla gärna innehållsförteckningen för de kan innehålla väldigt mycket socker och lite protein. Resultatet blir att ditt blodsocker skjuter i taket direkt vid frukosten för att sedan krascha långt innan lunch. Ett betydligt bättre alternativ är att toppa yoghurten med nötter.

 

Juice KAN vara bra – om du gör den själv och den innehåller mycket grönsaker, men om du inte får i dig proteiner blir du snabbt hungrig. Juice innehåller mycket kolhydrater och socker så spara den till ett mellanmål du kombinerar med proteiner och nyttiga fetter.

 

Köper du färdiga mackor som du äter i farten? Även om den SER nyttig ut är de ofta riktiga kalorifällor som inte håller dig mätt speciellt länge… Förbered en egen macka istället och ta med!

Om dina frukostvanor innehåller saker som munkar och croissanter vet du säkert redan att detta är något du bör sluta med. Utöver att de innehåller massor av fett är de sprängfyllda med socker!

 

Pannkakor innehåller mängder med tomma kalorier och om du dessutom toppar med något sött så har du en rejäl sockerbomb som slutar med att ditt blodsocker kraschar långt innan det är dags för lunch.

 

Färdiga smoothies är ofta väldigt söta och det beror på att de är fulla med…just det – socker! Gör egen smoothie eller satsa på hel frukt om du är på språng.

Köp från oss: Läckra läsglasögon i olika färger

Läckra bågar från Thorberg som är lika snygga till vardags som fest – eller varför inte som en snygg modeaccessoar?

Källa: Cosmopolitan
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...