Annons


Allers-Tradgard-logga10 metoder mot mördarsniglar

Vad gör jag mot mördarsniglar? Det är den hetaste frågan bland trädgårdsägare. Vi har scannat sociala medier och sajter och samlat några av de populäraste tipsen – och några udda.

Mejla
Dela (94)
Pinna

Ölfälla för mördarsniglar

Ölfällor är ett av flera tips. En del lyckas riktigt bra, så varför inte prova?

1. Ölfällor gör fullständig succé i vissa trädgårdar och är inte lika effektiva i andra. Men värt att prova. Det finns otaliga vittnesmål att sniglarna hellre väljer ölen än växterna.
Några häller öl (vilken som helst) i tomma glasslådor och låter dem stå. Man kan också göra fällor av petflaskor om man vill dölja snigelliken. Sniglarna kryper ner i ölen och drunknar.

Annons

Så gör du en ölfälla – 3 enkla steg!

snigelnat

2. En kant av nät i plast eller metall som sätts fast på ovansidan av odlingsramen med häftklamrar. Det här klarar inte sniglarna att ta sig förbi.

3. Fiberduk eller spetstyg som häftas på kanten av odlingslådan som en lite lös gardin gör att sniglarna inte kan få fäste. De kan inte ta sig över kanten på pallkragen.

4. Har du läst om supermetoden? Mördarsniglarna förintar sig själv med nematoder

5. Lägga ut ”fällor” typ brädor, trasmattor eller en bit presenning på gräsmattan i skuggan. Där under gömmer sig mördarsniglarna när det är torrt och soligt. Vittja fällan dagtid.

6. Kan detta vara en naturlig lösning? Gråsuggorna hjälper till mot mördarsniglar

7. Kopparband/tejp och koppartråd. Att sätta koppar runt pallkragar och krukor kan funka. Snigelslemmet reagerar mot kopparn och bränner till, vilket gör att sniglarna inte vill passera.

8. Strö ut salt runt tomtgränsen/köksträdgården/rabatterna.

skylt-mordarsniglar

9. Lägg upp en snigelstrategi – förebygg, hitta och döda.

Läs också: Lägg upp en snigelstrategi

10. Kalk, mängder av krossade äggskal, stenmjöl i gångar och runt rabatter och odlingar. Kalk suger åt sig vätska och därmed också sniglarnas slemskikt.

Text och foto: Anni Andreasson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...