Annons

Annons

Snabblagad cocotte med mozzarella

När något bakas i småformar i ugn kallas det på köksfranska för "en cocotte". Här får du ett härligt recept på cocotte med mozzarella, ägg, tomater, paprika och en krispig botten av luftorkad skinka.

Mejla
Dela (18)
Pinna

coccette

Få ett härligt recept på cocotte med mozzarella och tomat.

● 6 pers ● ca 30 min

6 skivor lufttorkad skinka
1 grillad och skalad paprika (finns på burk)
3 sardeller
6 cocktailtomater
125 g mozzarella
1 schalottenlök
6 ägg
2 msk kapris

Servering

svartpeppar
flingsalt
färsk basilika
kallpressad olivolja

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 6 cocotteformar, eller andra ugnssäkra formar som rymmer 1 ½ dl, med olja. Använd gärna en muffinsplåt. Klä dem med den lufttorkade skinkan och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

2. Finstrimla paprikan och sardellerna. Halvera tomaterna, skiva osten samt skala och finskiva löken.

3. Knäck ett ägg i varje form. Fördela paprikan, sardellerna, löken, kapris, tomaterna i formarna och avsluta med mozzarella.

4. Placera formarna i mitten av ugnen och baka i ca 10 minuter eller tills äggen känns fasta. Ta ut formarna, salta och peppra, garnera med basilika och ringla över olivolja.

Recept Miki Cutic
Bild: Christina Uhlin

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...