Annons

Så får du dina handdukar ÄNNU fluffigare!

Vem vill inte ha fluffiga och mjuka handdukar? Här är några enkla knep för att maximera den härliga känslan!

Mejla
Dela (36)
Pinna

tvätta handdukar sköljmedel

Finns det något härligare än att komma ur duschen och vira ett stort, mjukt och fluffigt badlakan runt kroppen? Eller att badda ansiktet med en riktigt skön handduk efter en lång dag?

Som du vet kan både handdukar och badlakan bli ganska tråkiga i sin struktur, framför allt när de har några år på nacken, och verkligheten är därför ofta inte så skön som vi hade velat.

Annons

Men du kan få liv i dina gamla badlakan och handdukar igen, och det handlar inte om att ösa på med sköljmedel. Här är 5 sätt att tvätta handdukar som lockar tillbaka härlig känsla igen.

Tvätta handdukar – 5 saker som gör dem fluffiga – utan mer sköljmedel!

1. Lägg tennisbollar i torktumlaren

Det här tricket har du kanske hört talas om förr och det inte utan anledning, för det funkar verkligen! Lägg en, eller ett par, tennisbollar i torktumlaren och kör programmet som vanligt för ett fluffigare resultat.

2. Förtorka utomhus!

Om du har möjlighet att hänga upp handdukar och badlakan utomhus så gör gärna det innan du slänger dem i torktumlaren. När vi torkar textilier på högsta temperatur i torktumlaren tappar de lätt färg och form.

3. Skaka dem ordentligt

Innan du stoppar in handdukar och badlakan i tvättmaskinen är det bra om du skakar dem ordentligt. Detta öppnar fibrerna i textilierna litegrand så att tvätt- och sköljmedel får lättare att komma in överallt.

4. Välj rätt sköljmedel!

Använder du hårt vatten i tvättmaskinen? Då är det bra om du dubbelkollar på flaskan så att du använder ett sköljmedel som faktiskt fungerar för dina handdukar.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: 4 saker du ska hålla LÅNGT borta från sköljmedlet!

5. Använd inte för mycket sköljmedel!

Upplever du att dina handdukar och badlakan blir lite sladdriga och glatta? Då använder du säkert för mycket sköljmedel, vilket gör att du istället för att förbättra lukt och mjukhet, förstör deras absorberingsförmåga och kvalitet. Håll dig till rekommendationerna på flaskan!

Källa: Good Housekeeping UK
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 saker du ALDRIG ska stoppa i torktumlaren

tumla kläder

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...