Annons

TV4 tar bort hallåorna: ”Tänka nytt och framåt”

Nu meddelar TV4 att hallåorna försvinner ur bild under våren. TV-hallåorna har en lång tradition i rutan, men hur folkkära de än är så är den rollen på väg bort.

Mejla
Dela (139)
Pinna

TV4-hallåor fasas ut – ska ersättas med röster

Journalisten Lucette Rådström är en av de programpresentatörer som guidat tittarna genom åren. Bild: Youtube

TV-hallåorna, eller programpresentatörerna, har varit en del av TV4:s identitet sedan starten för 27 år sedan. Men nu har de spelat ut sin roll i kommunikationen mellan kanalen och tittarna.

Annons

Kommunikationsdirektören Åsa Barsness förklarar varför på TV4:s medieblogg. Enligt kanalen kommer Bildhallåorna ersättas av rösthallåor. En förändring som hänger ihop med nya tider. Det vill säga att tittarnas beteende förändrats väsentligt under de senaste åren.

Tv-branschen är i ständig förändring, och våra användares tittarbeteende förändras som sagt också. Därför är det nödvändigt för oss att tänka nytt och framåt ”, heter det i bloggen.

SVT tog bort hallåorna 2012

SVT tog bort sina hallåor ur bild redan 2012 och nu följer alltså TV4 och Sjuan efter.

TV-hallåor är precis som väderpresentatörer kära inslag i tv-rutan. Här har till exempel Rickard Sjöberg och Lucette Rådström guidat tittarna i tablån. Och TV4 är på det klara med att beskedet kan röra upp känslor.

Det finns så klart de som kommer att sakna programpresentatörerna i den form som vi är vana idag. Men vår förhoppning och övertygelse är att det rösthallå som under våren kommer att ersätta dagens bildhallå även framöver ska vara den tydligaste, mest personliga och uppskattade guiden för alla våra tittare och användare”.

 

Av: Henrik Högström

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Svaret gav Ylva, 61, en miljon i Postkodmiljonären ”Så lätt!”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...