Annons

Annons

Tv-profilen Siewert Öholm har avlidit

Tv-personligheten Siewert Öholm har avlidit, uppger SVT.


Enligt SVT var det i måndags som den legendariske tv-programledaren och -producenten gick bort i sviterna av levercancer. Siewert Öholm hade en tid kämpat mot sjukdomen och i början av förra veckan kom besked om att han vårdades på sjukhus, omgiven av sin familj.

Annons
Tv-profilen Siewert Öholm har avlidit, rapporterar SVT. Bild: IBL Bildbyrå

Tv-profilen Siewert Öholm har avlidit, rapporterar SVT. Bild: IBL Bildbyrå

Siewert Öholm skrev själv på Facebook om att livet höll på att ta slut. På sin Facebookprofil skrev han en sista hälsning till vänner och fans:

”Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook.
Tack vänner och följare.”

Jobbade på radion och SVT

Nästan 4 000 personer har kommenterat inlägget och många av hälsningarna har skrivits sedan det blivit känt att tv-profilen gått bort. ”Vila i frid” och ”sov gott” är några av kommentarerna.

Siewert Öholm föddes 1939 och inledde sin yrkesbana som journalist. Han arbetade i 30 på Sveriges radio, men började 1995 på SVT där han bland annat arbetade med programmen ”Kvällsöppet” och ”Svar direkt”, skriver SVT. Han har också varit chef för en kristen tv-kanal och gjorde sig även känd som debattör – bland annat debatterade han mot abort och homoäktenskap.

Siewert Öholm blev 77 år gammal.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...