Annons

Tilde de Paula räddar tv-doktorn – slipper fira jul ensam

En envis fråga från programledaren Tilde de Paula Eby fick tv-doktorn Mikael Sandström att erkänna sin ensamhet på julen när kamerorna slocknat...

Mejla
Dela (954)
Pinna

Doktor Mikael firar jul med Tilde de Paula Eby och Peter Jihde. Foto: Frida Funemyr

Tv-doktorn Mikael Sandström firar jul med Tilde de Paula

År 2010 hamnade läkaren Mikael Sandström på TV4, där han nu under sju år tillsammans med Peter Jihde och Tilde de Paula Eby har svarat på tittarfrågor som rör sjukdomar och olika åkommor.

Annons

– Jag är där varje tisdag och får in ungefär 400 frågor per gång. Jag hinner inte svara på allt, men läser alla frågor, säger Mikael, och menar att tv-jobbet är en bra, lättsam kontrast till det annars tyngre jobbet som överläkare.

Tilde de Paula Eby och Mikael Sandström har blivit mer än kollegor. Foto: TV4

Med åren har Tilde och Peter blivit mer än hans kollegor. Han har just hälsat på Tilde, som han även gör podcasten ”Läkarpodden” med, och hennes familj i deras hus i Palma.

Och sedan 2012 har Mikael, som gått igenom en svår personlig kris, firat jul tillsammans med både Tilde och Peter.

– Det började med att vi hade sänt ett program på julafton, berättar Mikael. Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch. Därefter tomtade jag hemma hos Peter och blev sedan kvar där hela julafton. Det har blivit en fin tradition. Jag tycker det är en otroligt vacker tanke: även om de inte känner mig så väl öppnar de sina hem för mig.

(I Allas nummer 5, ute 25 januari, kan du läsa hela intervjun med Mikael Sandström där han berättar om hur han oväntat förlorade sin stora kärlek.)

Av Frida Funemyr

Bild: TV4 och Frida Funemyr

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...