Annons

Annons

Tunnbrödskorgar med kräftor

Små goda korgar fyllda med en krämig kräftröra. Fina till minglet eller som en enkel förrätt på kräftskivan.


 tunnbrodskorgar-med-kraftor

● 6 pers ● ca 20 min

3 tunnbröd

Fyllning
300 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
1 gul lök
2–3 aprikoser (går bra med inlagda)
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
ca ½ tsk curry
salt och peppar
½ dl finhackad dill

Annons

Garnering
dillkvistar

1. Sätt ugnen på 150°. Dela tunnbröden på mitten. Mikra i ca 4–5 sekunder så att det blir mjukt och tryck ner i sex små skålar som rymmer ca 1 ½ dl. Forma brödet till en korg. Klipp bort överblivet bröd.
2. Baka brödet i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
3.Fyllning: Skala och finhacka löken samt kärna ur och finhacka aprikoserna. Rör ihop med alla ingredienser till fyllningen i en skål. Krydda.
4. Fyll varje tunnbrödskorg med röran och garnera med dill.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson

Stort test: Årets bästa kräftor 2016

test kräftor


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...