Annons

Annons

Tre länder med tre historier

Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi besöker härliga Kroatien, men också intressanta Bosnien–Hercegovina och vackra Montenegro.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Ta ett dopp! I Dubrovnik ligger stranden mitt i staden. Foto: Shutterstock/IBL

Tillsammans med vår reseledare vandrar vi i gamla byar och trånga gränder, vi upplever vacker natur och kristallklart vatten, och däremellan både gammal och ny historia och riktigt god mat. Därtill blir det tid för att på egen hand njuta av solen och kanske uppfriskande bad, om väder och temperaturer tillåter det.

Annons

Härligt hamnliv och färgglada båtar möter oss i Split. Foto: Shutterstock/IBL

Vi börjar vår resa i Kroatien och landets näst största stad, charmerande Split. Vi insuper den gästvänliga atmosfären och den spännande kombinationen av gammalt och nytt. Split är en modern stad, trots sin 1 700 år långa historia, och även om den bebos av 200 000 invånare får man aldrig en känsla av att man besöker en storstad.

Sedan bär det av söderut till Dubrovnik, en av världens bäst bevarade medeltidsstäder. Dubrovnik är känt för sin vackra stadsmur, underbara stränder och fantastiska fiskrestauranger. Den är med på Unescos världsarvslista, och här finns en hel rad med sevärdheter att se framemot.

Missa inte den fina arkitekturen i gränderna i Dubrovnik. Foto: Shutterstock/IBL

Sedan åker vi till resans andra land, Bosnien–Hercegovina. Här får vi med egna ögon se den kända bron Stari Most i staden Mostar, som blev hårt drabbad under Bosnienkriget 1992, men som återigen blomstrar som stad.

Vy över vackra Kotor i Montenegro. Foto: Shutterstock/IBL

När vi fortsätter vår fantastiska rundresa korsar vi gränsen till resans tredje land – Montenegro. Här styr vi kosan mot en medeltidsstad som också är landets äldsta, Kotor, belägen längst in i den vackra Kotorbukten, där landskapet är oerhört vackert med höga fjäll som stiger upp ur havet och med frodig grönska längs med vattnet.

Höjdpunkter under resan:

1. 3 länder – 3 historier

2. Mostar

3. Kotorbukten

4. Ett innehållsrikt program

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...