Annons

Annons

Trädgårdsmässan är i gång!


Trädgårdsmässa Nordiska TrädgårdarTrots is på Mälaren och snöfläckar här och där har våren kommit till Stockholm, eller åtminstone till Älvsjö. Här öppnade mässan Nordiska trädgårdar idag och redan kl 9 var det kö för att komma in.

Annons

Det första som möter besökarna är ett högt torn i trä pyntat med grönsaker. Kring det samsas flera olika små trädgårdsmiljöer som speglar en av de starkaste trenderna just nu – att odla sin egen mat.

Gilla Allers på Facebook

Det ska bli väldigt roligt att botanisera vidare bland alla vårpyntade utställningsmontrar och lyssna på spännande föredrag som pågår här och där.

I år år det extra kul, tycker jag, eftersom mässan valt att lyfta fram föreningar och trädgårdssällskap på ett eget torg i den stora hallen där de flesta besökarna finns. Så missa inte FOR-torget (Fritidsodlarnas riksförbund) där du garanterat hittar verkliga eldsjälar inom odling, trädgård och inte minst krukväxter. Det blir föredrag och workshops. Jag hoppas få bra tips om beskärning av fruktträd men vill också lära mig att bygga fina stativ till mina porslinsblommor. Och tänk att kunna konsten att kandera ätbara blommor att pynta sommartårtan med!

Mässan pågår till och med söndag 14 april.

Trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar

Trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar

Trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...