Annons

Annons

Gratäng med torsk och kokosmjölk

Torsk med läcker smak av kokosmjölk, chili och lime – och enkelt att tillaga som en gratäng!

Mejla
Dela (62)
Pinna

Torsk med kokosmjölk och lime recept

Thai–inspirerad gratäng med torsk, kokosmjölk och lime!

TESTA OCKSÅ: Spättafiléer med dillsås

Torsk med kokosmjölk och lime i ugn – recept

Torskfilè med goda thaismaker– kokosmjölk, chili och lime! Enkelt recept där du tillagar fisken i ugn i en krämig sås, likt en gratäng! Utmärkt recept för både helg och vardag.

Annons

• 4 pers • 30 min

RECEPT: Pastagratäng med torsk

4 torskfiléer à 125 g
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
saft och skal från ½ lime
400 ml kokosmjölk, extra creamy
2 ½ msk sesamolja
2 ½ msk soja
2 salladslökar
50 g sockerärtor
¼ röd chili
½ lime

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Fisksoppa med lax och räkor

Servering
jasminris
färsk koriander

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med olja och lägg i torsken.
2. Skala och pressa vitlöken, finhacka chilin och riv skalet från ½ lime i en bunke. Tillsätt kokosmjölken, sesamoljan och sojan och rör om. Tillsätt mer chili om du gillar lite starkare mat. Häll kokosmjölken över fisken och baka i mitten av ugnen i 20 minuter.
3. Garnera torsken med finhackad salladslök, sockerärtor och chili samt några klyftor lime. Servera med ris och färsk koriander.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...