Annons

6 enkla knep som gör din torktumlare bättre

Minska torktiden och spara pengar!

Mejla
Dela (40)
Pinna

Torktumlare är verkligen superbra, men visst önskar man ofta att det gick lite snabbare att få kläderna torra i maskinen, inte minst för att spara på elräkningen…

Som tur är, är det enkelt att få en effektivare och snabbare torktumlare som inte bara får kläderna torra snabbare, utan dessutom kan bespara dig många slantar eftersom din elräkning inte behöver bli så hög längre. Testa bara något av de här knepen!

torktumlare effektiv

Annons
Gilla Allers på Facebook

6 knep som gör din torktumlare mer effektiv

Investera i en energisnål modell

Det första du behöver göra är ju egentligen att KÖPA en torktumlare. När du gör det, ta i beaktande hur mycket energi den drar. Det kan vara en bra långsiktig investering att lägga lite mer pengar på en modell som i längden inte drar så mycket el. Försök hitta en modell med så hög A-klassning som möjligt. De mest energisnåla maskinerna är märkta A+++.

Centrifugera rejält!

Ett av de lättaste sätten att kapa tid för torktumlaren är att centrifugera kläderna ordentligt så att de är så torra som möjligt redan när de lämnar tvättmaskinen. Det säger ju sig självt, eller hur, att ju blötare kläderna är desto längre tid tar det för dem att bli torra…

Läs också: 6 vanliga misstag nästan alla gör när vi tvättar

Rengör filtret – varje gång!

Ingen tycker det är kul att rengöra filter i torktumlaren och det är extra lätt att hoppa över när man har lite bråttom. Men tänk dig för innan du hoppar över det nästa gång, luddet blir bara mer och till slut blockeras filtret helt vilket gör att det tar längre tid för kläderna att torka… 

Läs också: Så stryker du snabbare – och bättre!

Lägg inte i för mycket!

Visst, det kan tyckas som en bra idé att slänga in så mycket som möjligt i torktumlaren, men om du gör detta varje gång så utsätts motorn i maskinen för väldigt mycket press. Kolla vad som är rekommenderat för just din modell, och tryck inte in allt på en gång. 

Håll koll på ventilationen!

Torktumlaren bör stå i ett torrt och varmt rum. Om du har din i källaren eller ett väldigt svalt rum så behöver torktumlaren arbeta hårdare än om den står i ett normaltempererat rum.

Läs också: Så får du dina handdukar ännu fluffigare

Skaka kläderna först!

Skaka dina kläder rejält innan du lägger in dem i torktumlaren. Dubbelkolla örngott och påslakan så att inga textilier smugit sig in i dem under tvätten.  

Följ Allers på Facebook och Instagram för berörande läsning, roliga tips och goda recept.

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Därför ska du stoppa isbitar i torktumlaren

skrynkliga kläder tips

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...