Annons

Annons

Tomatpaj med fetaost

På jakt efter en riktigt god paj? Spenat och fetaost är en härlig kombination med tomat – och här får du det samlat i ett knaprigt pajskal!

Mejla
Dela (255)
Pinna

tomatpaj-med-fetaost-recept

Bjud på en läcker tomatpaj med spenat och fetaost!

TESTA OCKSÅ: Glutenfri tomatpaj med oliver

• 6–8 pers • ca 40 min + tid i ugn

Pajdeg
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
100 g smör
3 msk kallt vatten

Vi har testat – färdigköpt pajdeg!

Annons

Fyllning
4 dl mjölk
4 ägg
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
75 g färsk spenat
120 g fetaost
400 g kvisttomater

TESTA OCKSÅ: Minipajer med ost och skinka

1. Häll grahamsmjöl, vetemjöl, salt och sesamfrön i en bunke och rör om ordentligt. Skär smöret i mindre bitar och fördela det i. Tillsätt vattnet. Arbeta ihop till en jämn deg, överarbeta inte.
2. Smörj en pajform form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen. Låt stå i kylskåp ca 20 minuter. Sätt ugnen på 220°.
3. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
4. Vispa ihop mjölk, ägg, pressad vitlök, salt och peppar.
5. Lägg spenaten i det gräddade pajskalet, häll på äggstanningen, smula ner fetaosten och lägg sist på kvisttomaterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Om pajen ej fått gyllene färg mot slutet, sätt på varmluftsugn de sista 10 minuterna.

Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...