Annons

11 tips som gör ert förhållande ännu bättre

Ta ert förhållande till nästa nivå med tips du kan börja med redan idag.

Mejla
Dela (0)
Pinna

När man har varit tillsammans ett tag har nyförälskelsen och den intensiva fasen utvecklats till en djupare och tryggare kärlek. Vilket är helt underbart! Men ibland hamnar man i gamla hjulspår och kan behöva en knuff för att komma tillbaka till den där härliga känslan man hade i början.

Annons
Sätt krydda på kärlekslivet och gör ert förhållande bättre med de här enkla tipsen. Bild: IBL

Sätt krydda på kärlekslivet och gör ert förhållande bättre med de här enkla tipsen. Bild: IBL

11 tips som gör ert förhållande bättre

1. Gör samma saker som ni gjorde i början av förhållandet

Efter ett tag tillsammans blir man bekväm med varandra och ni har säkert hittat rutiner som ni trivs med. Hemmakväll med film på fredagar, tacos på söndagar och varje onsdag ser det den där serien ni älskar. Rutiner är härliga, men blir lätt slentrianmässiga.

Vad gjorde ni i början av förhållandet? Troligtvis hittade ni på nya saker hela tiden och var både spontana och äventyrliga. Kyss din partner i hissen, boka en hotellnatt i en annan stad eller helt enkelt laga ett nytt recept på fredagen.

2. Berätta vad du vill ha

När ni blev tillsammans var ni så kära och uppe i er förälskelse att ni kanske inte diskuterade exakt allt som ni anser är viktigt i en relation. Kanske går du nu omkring och tänker att hen borde förstå vad du vill ha efter så lång tid tillsammans. Fakta: ingen kan veta vad du vill ha om du inte berättar det.

Läs också: Jag valde alltid män som var fel för mig

Om det är viktigt för dig att ha några timmar varje vecka för dig själv, säg det. Vill du ha mer eller mindre sex, prata om det. Om du inte känner att din partner ger dig tillräckligt med uppskattning, säg det.

3. Och ta reda på vad hen vill ha!

Om du inte har varit helt öppen med hur du vill att er relation ser ut är risken stor att din partner har känt likadant. Fråga din partner hur hen ser på er relation och vad hen anser är viktigt. Och du, bara för att hen tycker att det är viktigt behöver du inte hålla med. Bara se till att din partner mår bra och trivs i er relation (så länge det inte är något du mår dåligt av). Att vara ärliga mot varandra är första steget mot ett bättre förhållande för då vet ni vad ni ska jobba vidare med.

giphy-6

5. Byt ut diskussionsämnena

”Hur var din dag?” kan snabbt bli en uttjatad fråga. Ställ istället frågor som ”Vad fick dig att le i dag?” eller ”Vad var det jobbigaste du fick gå igenom idag?” och liknande. Troligtvis får du höra ett annat svar som banar vägen för en ny diskussion.

6. Skapa kvalitétstid under vardagarna

Även om man bor ihop och pratar med varandra varje dag så är vi ofta så inne i vår vardag och våra rutiner att vi glömmer bort att ägna varandra kvalitétstid. Stäng av tv:n och ligg kvar i soffan om ni vill – men prata med varandra. Det kan vara om vad som helst, kanske om programmet ni precis såg. Eller om er framtid ihop.

Läs också: 10 varningssignaler att ditt äktenskap kan vara på väg att krascha

Huvudsaken är att ni ägnar all er uppmärksamhet åt varandra och inte har distraktionsmoment som tv eller mobil nära.

7. Upptäck nya sätt att njuta ihop

Troligtvis var ni mer nyfikna och benägna att testa nya saker i sängen när ni var nykära än idag. Även om ni vet vad den andra tycker om kan sexlivet ofta bli ännu bättre. Det finns en hel uppsjö av tricks bara en googlesökning bort, ta vara på det! (Förutsatt att ni båda vill ha sex och känner lust, så klart!)

8. Berätta för din partner allt du uppskattar hos hen

Hur ofta berättar du för din partner vad det är du uppskattar hos hen? Troligtvis inte så ofta. Berätta hur stolt du är över din partner eller hur mycket du uppskattar att hen alltid lyssnar. Att du tycker att hen kysser som en gud eller att hen gör den godaste kantarellsoppan i världen.

tumblr_m8r70xsRhU1r2lsn2o1_500

9. Fortsätt att vara nyfikna på varandra

Minns ni hur det var i början av förhållandet, när ni fortfarande dejtade? Det var som att du inte kunde få nog av den andra personen och allt från vad hen åt till frukost till vad hen tänkte på innan sängdags var intressant.

Läs också: Rädda äktenskapet med fyra S

Efter ett tag slutar vi vara nyfikna på varandra och tror att vi känner vår partner väl. Men vi fortsätter att utvecklas och växa genom hela livet. Vad din partner tyckte eller tänkte för ett halvår sedan kanske inte stämmer med den person hen är idag.

10. Ni måste inte hålla med varandra hela tiden

Nej, faktiskt inte. Det är okej att enas om att tycka olika. Men sträva hela tiden efter att förstå varandra. Fundera över varför hen tycker så? När du förstår varför, även om du inte håller med, är det lättare att respektera någon annans olika åsikter. Och det i sin tur kommer leda till en bättre relation.

11. Be om ursäkt på riktigt

Ibland råkar vi såra vår partner utan att vi menar det eller ens tycker att det är något att bli upprörd eller ledsen över. Om din partner reagerar rätt eller inte är dock inte din sak att avgöra. Om din partner känner sig ledsen över något du har gjort bör du be om ursäkt. På riktigt. Det visar att du bryr dig om din partners känslor och vill att hen ska må bra.

Av Thowe Wagner-Larsson, elle.se
Inspirerad av mindbodygreen

Läs också

En sak som gör ALLA förhållanden bättre!

relation-puff

Läs mer om:

Annons

Laddar...