Annons

Annons

”The Ice Cream Killer” gömde något i frysboxen…

Kunderna som köpte glass av den vänligt leende kvinnan kunde aldrig ana vad hon hade gömt i glassbehållarna i källaren. För inte var det glass ...


Den vänliga expediten var en kallblodig mördare

Den 10 juni 2011 skickade en fastighetsägare två hantverkare för att utföra ett renoveringsarbete i källaren till en liten glassbutik i centrala Wien i Österrike. Huset hyrdes av den 33-åriga Estibaliz Carranza, som ursprungligen kom från Spanien men hade bott i Österrike i många år.

Annons

Carranza drev sedan en tid tillbaka glassbutiken Schleckeria på husets bottenvåning. Det var en liten men populär butik, och Carranza var känd som en glad och vänlig kvinna som ofta tog sig tid att småprata med sina kunder.

Hittade kroppsdelar

Men på plats i källaren kände hantverkarna plötsligt en skarp stank som verkade komma från golvplattorna, och när de bröt upp dessa hittade de flera klumpar cement. Vid en närmare titt på cementen fick de en chock – inuti klumparna fanns kroppsdelar från en människa!

Gilla Allers på Facebook

Läs också: Dubbelspelet blev mördarens fall

Polis kallades till platsen och en mycket obehaglig upptäckt gjordes: under golvet låg likdelar efter två män, ingjutna i cement. De såg ut att ha varit döda länge.

Gick upp i rök

Det dröjde inte länge innan misstankarna började riktas mot den person som hyrde källaren: Estibaliz Carranza. En snabb bakgrundskoll visade att hon hade varit gift med en man vid namn Holger Holz, men när polisen förhörde vänner till honom visade det sig att han inte hade synts till på tre år.

Och Carranza själv hade gått upp i rök. Samtidigt som polisen jagade henne över hela Österrike sattes arbetet igång med att identifiera kvarlevorna i källaren.

Misstankarna riktades mot butiksinnehavaren, Estibaliz Carranza.

Försvann spårlöst

Estibaliz Carranza hade sagt till sina vänner att hennes exmake Holger Holz hade gått med i den religiösa sekten Hare Krishna 2008 och sedan försvunnit utan ett spår. Då hade hon inlett en ny relation med en man vid namn Manfred Hinterberger, men också han var nu försvunnen sedan över ett år tillbaka.

Läs också: Den hjälpsamme grannen visade sig vara en seriemördare

Dna-tester slog fast att de båda döda männen i källaren var Holz och Hinterberger – men varför hade de mördats? Och var befann sig kvinnan som hade varit deras livspartner?

Lärde sig blanda cement

Polisen fick också veta en annan sak, något som ytterligare spädde på deras misstankar om att den vänliga glassförsäljerskan på Schleckeria i själva verket var en kallblodig mördare: Strax innan Manfred Hinterberger försvann hade Estibaliz Carranza nämligen tagit lektioner i att skjuta – och gått en kurs för att lära sig hur man blandar cement …

Dagarna gick och polisen började ana att Carranza hade flytt landet. Efter att en efterlysning hade gått ut internationellt kunde hon en tid senare gripas i den lilla italienska staden Udine. Det visade sig att hon hade tagit en taxi dit från Wien, en sträcka på nästan 50 mil.

The Ice Cream Killer

Estibaliz Carranza – i tidningarna kallad The Ice Cream Killer, Glassmördaren – fördes till ett häkte i Wien och erkände direkt morden på Holz och Hinterberger.

Läs också: Otrogen prästson mördade familjen

Men hon bar också på en överraskning: hon hade precis blivit gravid, med en tredje man. Den nye pojkvännen hade ingen aning om Estibaliz mörka förflutna och blev förstås chockad när han fick veta att mamman till hans blivande barn var en dubbelmördare.

– Efter vårt bröllop började han bli lat och otrevlig. Han gick också med i Hare Krishna, sa ”Icelady” om en av sina före detta män.

Carranza förhördes av polisen och började berätta i detalj om hur hon hade mördat sina två män. Hon hade blivit frustrerad när exmaken Holger Holz vägrade flytta ut ur deras lägenhet efter skilsmässan.

Läs också: Otrogen prästson mördade familjen

Hon påstod också att han under deras äktenskap hade genomgått en personlighetsförändring som gjorde henne arg:

– Efter vårt bröllop började han bli lat och otrevlig. Han gick också med i Hare Krishna, berättade hon.

Styckade liket

En kväll när Holger Holz satt framför sin dator smög Estibaliz upp bakom honom och sköt honom i huvudet med en .22-kaliberspistol av märket Beretta. Hon styckade sedan liket med hjälp av en motorsåg och la kroppsdelarna i stora glassbehållare, som hon sedan placerade i en frysbox i källaren.

Strax före mordet på Holger hade hon inlett ett förhållande med Manfred Hinterberger. Efter ett tag flyttade han in i hennes lägenhet, ovetande om att resterna av hans kärleksrival låg infrysta i källaren.

Läs också: Fotbollsstjärnan blev seriemördare

Men enligt Estibaliz Carranza började även denna relation att krackelera efter en tid. En kväll kom paret hem berusade till lägenheten och började bråka, varpå Hinterberger la sig i sängen och somnade. I boken My two lives: The true story of the Ice lady beskriver Estibaliz Carranza vad som hände:

– Han vände ansiktet mot väggen och började snarka. Jag var så arg. Jag hade gömt min pistol under madrassen och tog fram den. Sedan laddade jag den och sköt honom.

Hon fortsätter i boken:

– På morgonen bad jag honom att förlåta mig.

Gömde kroppsdelar

Estibaliz Carranza styckade också detta offers kropp med motorsåg, men i stället för att frysa in delarna hade hon kommit på ett nytt sätt att röja undan spåren. Hon blandade sin egen cement, placerade kvarlevorna från både Holz och Hinterberger i delar av den och gömde bitarna under golvet i sin källare.

Där kunde de ha legat kvar än i dag, om det inte vore för två uppmärksamma hantverkare.

Frysboxen i källaren rymde kvarlevor av två människor.

Under rättegången försökte Estibaliz Carranzas advokat måla upp hennes mordoffer som våldsamma män, som hade hotat och misshandlat henne. Men juryn valde att lyssna på åklagaren, som menade att hon var en kallblodig mördare och manipulativ lögnare.

Läs också: Blodet på nattlinnet fick polisen på rätt spår

I början av 2012 dömdes hon till lagens strängaste straff: livstids fängelse.

Fick en son

I samma veva födde Estibaliz Carranza en son bakom lås och bom. Direkt efter födseln fördes pojken över i sin fars vård.

Pappan, ovetande om att Carranza var en mördare när de träffades, valde att förlåta henne. Och inte bara det – under våren 2012 gifte han sig med henne i fängelset. Estibaliz Carranza skrev även en bok om sitt liv och när den släpptes tillkännagav hon att alla inkomster från försäljningen skulle gå till hennes son.

Läs också: Rachel Kosubs mordgåta löstes – efter 20 år

– Jag dödade två män som jag en gång älskade, skriver hon i boken som publicerades i december 2014.

– Det finns inget sätt att komma runt det. Jag berövade två mammor deras söner.

Fick livstid

Trots att hon är dömd till att skaka galler på livstid har Estibaliz Carranza valt att studera företagsekonomi i fängelset som förberedelse för ett liv i frihet – om hon en dag skulle komma att bli benådad.

Men det lär nog dröja länge i så fall. Så sent som i januari i år förflyttades hon från fängelset i Schwarzau till ett annat nära staden Linz, där det främst sitter manliga fångar. Anledningen sades vara säkerhetsskäl.

Läs också: Peggy mördades av sin svärdotter

– Mina handlingar har förstört mitt liv och mina drömmar. Jag har en son och vetskapen om hur mycket han betyder för mig har fått mig att förstå hur mycket två andra mödrar förlorade på grund av mig. Det sa, i en intervju 2014, kvinnan som kommer att gå till historien som The Ice Cream Killer.

Sedan la hon till:
– Jag skulle önska bara en sak, och det är att jag kunde ändra det som hände.

Text: Jon Forsling
Bild: Stella PicturesLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...