Annons

Annons

5 anledningar till att te är rena rama hälsodrycken!

Att te kan vara rena hälsodrycken mot förkylningar känner nog de flesta till. Men visste du att te är så nyttigt att antioxidanterna i en kopp motsvarar ungefär två äpplen och sju glas apelsinjuice?


te nyttigt

Och det är inte allt. Här är 5 fantastiska saker som händer när du dricker en kopp te:

1. Te ökar fettförbränningen

I te finns den kraftfulla antioxidanten katekin som bidrar till viktminskning. Vill du tappa många kilo ska du satsa på grönt te. Det har en bevisad positiv effekt på ämnesomsättningen och reducerar kroppsfett, framför allt kring buken.

2. Du stärker din hjärna

En kopp te, i synnerhet grönt, skyddar mot både demens och alzheimer. Det är antioxidanten epigallokatekingallat som förhindrar att cellerna i hjärnan åldras och förstörs.

Annons

Läs också: Här är den matematiska formeln för LYCKA

3. Tänderna blir starkare av te!

Katekinerna i te hämmar också tillväxten av bakterier i munnen. Även andra ämnen i te motverkar bildningen av plack och bekämpar kariesangrepp och dålig andedräkt. Till och med tandlossning förhindras, särskilt av svart te.

4. Ditt hjärta stärks också…

Vill du hålla dina artärer – det vill säga de blodkärl som leder syrerikt blod från hjärtat till kroppens celler – i toppform ska du dricka te som medicin. Två till tre koppar svart te om dagen håller artärerna rena, något som ger 70 procent lägre risk att drabbas av hjärtinfarkt, visar en mångårig studie.

Läs också: Fet ost är bra för hjärtat

5. Din cancerrisk förebyggs

Dricker du te förebygger du också automatiskt risken att insjukna i en mängd olika former av cancer, bland annat bröst-, lung-, lever- och prostatacancer. En svensk studie visar att två koppar svart te per dag halverar risken för äggstockscancer hos kvinnor.

Källor: Hälsoliv, Iform m.fl.
Text: Margaretha Malmgren, allas.se
Bild: Shutterstock

Läs också

Blir du inte pigg av kaffe längre? Här är anledningen!

är kaffe uppiggande?Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...