Annons

Annons

Frasig smördegstartelett med ägg och spenat

En frasig tartelette med solgula ägg och grön spenat ser läcker ut på påskbordet. Testa det här enkla receptet!


Smördegstartelett med ägg och spenat.

Smördegstartelett med ägg och spenat – recept

Det här receptet ger en stor plåt med spenat och ägg på smördegsbotten. Testa!

• 6 bufféport • 30 min

1 smördegsplatta, 
30×25 cm, ca 250 g
6 ägg
200 g färsk spenat
smör till stekning
salt och peppar
1 ägg till pensling

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär en linje i smördegen (inte hela vägen igenom) ca 2 cm från kanten, runtom hela plattan.
3. Nagga mitten. Pensla hela plattan med ägg.
4. Tillaga ca 10 minuter i varm ugn på 225°. Smördegen ska bli gyllenbrun och kanten du markerade ska höja sig.
5. Ta ut, låt svalna och tryck ner mitten så det är kanterna som sticker upp. Lite som en form med en liten kant på. Sänk värmen i ugnen till 180°.
6. Fräs ihop spenaten med lite smör, salt och peppar. Låt rinna av.
7. Lägg i mitten av tarten och knäck äggen över.
8. Tillaga i 180° i 10 minuter, äggvitan ska bli fast. Servera direkt.

Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...