Annons

Stödet till Oscar Lindberger i Talang 2018

Stödet till Oscar Lindberger i Talang 2018 är otroligt. Han är 15 år gammal, älskar musik och använder den som ett sätt att hantera sin adhd. I "Talang" i TV4 slår han hela juryn med häpnad. "Vi letar efter något som kallas talang i det här programmet. Det här är en talang", säger jurymedlemmen Alexander Bard i programmet.

Mejla
Dela (199)
Pinna

Oscar Lindberger från Åkersberga har med sig hela familjen till ”Talang”. De är ett stort stöd för femtonåringen, som är märkbart nervös inför sitt uppträdande.

Oscar Lindberger, 15, omgiven av sin familj inför uppträdandet i ”Talang”. Bild: TV4

Oscar berättar i programmet hur mycket musiken betyder för honom.

Annons

– Den hjälper mig att komma på bättre tankar när jag mår dåligt. Jag kan bli väldigt arg och då hjälper musiken mig.

Oscar har fått diagnosen adhd och berättar i ”Talang” om vilka svårigheter den för med sig i vardagen.

– Jag tycker synd om mina klasskamrater, för jag stör dem ganska mycket i klassrummet. Det är inte meningen att störa, det är för att jag har adhd. Det gör så att jag inte kan koncentrera mig och att jag inte kan sitta still.

Oscar Lindberger uppträder i ”Talang” 2018. Bild: TV4

Oscar i Talang: ”Många tar illa upp”

Hans adhd gör också att Oscar har svårt att hindra sina impulser, säger han.

– Det kan bara komma helt plötsligt utan att jag hinner tänka. Då kan jag slänga ur mig ord och saker som jag inte menar, och det påverkar mig väldigt mycket. Många tar illa upp, jag kan göra folk sårade och ledsna och det är inte alls meningen.

Oscar Lindberger i ”Talang” 2018. Bild: TV4

Att gå i skolan är något av det värsta Oscar vet, och han berättar att sången och musiken är hans räddning.

– Det är den jag vänder mig till när jag har det svårt, när jag blir arg eller behöver tänka på något annat. När jag sätter mig och spelar och sjunger blir allting mycket bättre.

Alexander Bard: ”En oslipad diamant”

Och när han ställer sig på scenen och börjar spela sin egenskrivna låt, smälter hela juryn.

Talang-juryn ger Oscar Lindberger stående ovationer. Bild: TV4

– Vi letar efter något som kallas talang i det här programmet. Det här är en talang! Du har en jättestor låtskrivarbegåvning och en fantastiskt bra röst, säger Alexander Bard som kallar Oscar för ”en oslipad diamant”.

LaGaylia Frazier och Bianca Ingrosso i ”Talang” 2018. Bild: TV4

LaGaylia Frazier hyllar också Oscar.

– Vilken röst. Vilken röst! Och jag måste också säga att din text var så djup. Du är bara 15 år gammal och har så stor fantasi. Det var fantastiskt, säger hon i programmet.

Efter de hyllningsorden blir det självklart fyra ja-röster från ”Talang”-juryn och Oscar har gått vidare.

 

Av: Minna Wallén-Widung

Bild: TV4

”Talang” sänds fredagar klockan 20.00 i TV4.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Sorgliga historien bakom ”Tusses” framträdande i ”Talang”


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...