Annons

Annons

Sveriges godaste kyckling!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Madeirapanna

En krämigt god panna med kyckling och pancetta (italienskt bacon) – det låter väl som en given rätt ikväll? Varsågod, här kommer en av pristagarna i vår tävling Sveriges godaste kycklingrätt!

Madeirapanna med salvia och pancetta

Festlig bjudrätt med en krämig sås och knaprigt bacon på toppen.
● 4 pers ● ca 40 min

Annons

4 kycklingfiléer
4 skivor pancetta eller ca 140 g färdigtärnad pancetta
ca 10 cm purjolök
1 kruka färsk salvia
1 kruka färsk
bladpersilja
smör eller olja
till stekning
peppar
1 dl madeiravin
3 dl kyckling-
buljong
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja

Servering

kokt potatis och broccoli

1. Knaperstek pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Använder du hela skivor: hacka den i småbitar när den svalnat. Skölj och hacka purjolöken. Hacka örterna.
2. Dela varje kycklingfilé i tre bitar. Peppra och bryn tills de får fin färg, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
3. Stek purjolöken utan att den får färg. Häll i madeiravinet och låt småkoka någon minut. Sänk värmen och tillsätt kycklingbuljong, grädde, soja och de hackade örterna. Spara cirka 3 msk av persiljan och blanda den med den knaperstekta pancettan. Rör om och lägg även ner kycklingen. Lägg på ett lock och låt kycklingen bli klar, ca 10 minuter. Var noga med att kycklingen är färdig innan du serverar!
4. Servera enligt förslag,  strössla över pancetta/persiljeblandningen!

Recept: Sandra Gustavsson, Västerås

Bild: Christina Uhlin

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...