Annons

Annons

Sven-Bertil Taube hjärtopererad – ställer in framträdanden i sommar

Folkkära artisten Sven-Bertil Taube har genomgått en lyckad hjärtklaffsoperation. Sjukskrivningen innebär dock att han måste ställa in sina framträdanden på TaubeSpelen på Orust i sommar. “Vi arbetar intensivt för att hitta hans ersättare”


Sven-Bertil Taube, 82 får ställa in framträdande i Sverige efter en hjärtoperation. Bild:IBL

Sven-Bertil Taube, 82 var inbokad för att uppträda på TaubeSpelen på Orust i juli. Nu meddelar TaubeSpelen dock att den folkkära artisten får ställa in.

Anledningen är att Taube genomgått en hjärtklaffsoperation. Operationen beskrivs som lyckad men skulle egentligen ha genomförts i vintras. Eftersom den senarelagts innebär det att Sven-Bertil Taube får ställa in framträdandet i sommar.

Annons

”Vi fick informationen i helgen och arbetar just nu intensivt med att hitta en ersättare” låter styrelseordföranden Ulla Sjöstedt Smedlund på Wiber Music hälsa till TaubeSpelen.

Bor i London

Sven-Bertil Taube har en lång karriär i bagaget.

Gilla Allers på Facebook

Sonen till Evert Taube har framgångsrikt stått på egna ben i sitt artisteri och var så sent som förra året med i ”Så mycket bättre”. Sven-Bertil Taube, som under årens lopp hunnit med allt från skådespeleri till sång, bor sedan 1969 i London, med hustrun Mikaela. Taube har länge dragits med svåra ögonproblem vilket han berättade om i en intervju tidigare i år.

–Tyvärr finns det inget riktigt botemedel mot mina ögonproblem. Det forskas mycket kring sjukdomen, så det är väl bara att hoppas att det kommer fram något bra på det sättet, berättade Sven-Bertil Taube.

– Men jag kommer i alla fall inte att bli helt blind.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...