Annons

Sven-Bertil Taube: ”Det var en fråga om att dö eller det”

I våras fick Sven-Bertil Taube, 83, ställa in flera spelningar efter en hjärtoperation. Nu är schemat på väg att fyllas igen. "Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det", säger han till Nöjesbladet.

Mejla
Dela (72)
Pinna

I augusti var Sven-Bertil Taube tillbaka på scen efter ett par månaders sjukskrivning. I vår är han dessutom aktuell i Dramaten-uppsättningen ”Påklädaren” och i sommar gör han en spelning i Borgholms slottsruin.

Annons

Sven-Bertil Taube, 83, fick ställa in flera framträdande i Sverige efter en hjärtoperation. Bild: IBL

Så sent som i april 2017 genomgick han en hjärtoperation där en hjärtklaff var tvungen att bytas.

– Man öppnade upp bröstkorgen, plockade ut hjärtat och tittade efter. Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det, så det var inte mycket att fundera på, säger han till Nöjesbladet.

Börjar repetera ”Påklädaren” i januari

Efteråt tvingades han till vila och fick ställa in flera planerade spelningar.

Gilla Allers på Facebook

– Nu är det bättre, man får räkna med ett år innan man känner sig helt normal. Men jag gör så gott jag kan jag, och försöker promenera varje dag så man blir lite andfådd i bästa fall, säger Sven-Bertil Taube till Nöjesbladet.

Läs också: Sven-Bertil Taube stöttas av hustrun efter hjärtoperationen

Krister Henriksson och Sven-Bertil Taube. Bild: Therese Öhrvall

I januari 2018 börjar han repetera föreställningen ”Påklädaren” bland annat tillsammans med Krister Henriksson. Eftersom hans syn är kraftigt nedsatt tar han hjälp av hustrun Mikaela för att sätta replikerna.

– Jag har inte spelat teater på länge beroende på att jag inte ser, jag kan inte läsa manuskriptet och repetera som en vanlig människa. Men jag tyckte det här var ett så roligt erbjudande.

 

 Missa inte

10 saker du kanske inte visste om Owe Thörnqvist

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...